Khamis, Jun 13, 2013

muiz sudah konvo 6 tahun?

semalam anak teruna kami wat balik gambar siap berframe..gambar terima sijil..
sekarang baru bulan 6...tapi gambar habis belajar dah siap....advanced cikgu yek....
alamak tapi sayang gambar tu muiz tak senyum langsung..masam cetum orang ganu kata..bibir juih...wat sangkut hanger pun boleh tu.....
berdebar pulak nak hantar masuk tahun 1 nanti....wah cepatnya masa berlalu...


Photo: Sek tak habis lg...tp anakanda muizzuddin dah bergambar konon2 dah konvo.....alahai masam cetum la pulok...


tapi en suami tak benarkan cikdah gantung gambar frame ni 
dalam rumah kitaorang memang xde gambar 
yang ada cuma cross sticth (eh betul ke eja) yang cik dah buat masa zaman bujang dulu...
 
betul ker gambar tak boleh letak didinding nanti malaikat tak masuk rumah?
dari kecik diajar camtu...

ada jugak cik dah search tadi..ada yang kata haram dan ada yang kata boleh...
mana 1 yek

3 kabo mende gok:

mama_saly berkata... BALAS

ehh awalnya kan..hehe xpress btul cikgu sekolah muiz..suka tgk gambo ank pakai gitu...saly pun x sabo.hehe..tahun depan kot.

gadisworld berkata... BALAS

he..he...alooooo..looo muiz..mesti dia moody ari tangkap gambar tuh.he..he..

cik dah, bab gantung gambar tuh kin x berapa pasti sangat..tapi kalau ikut ustaz n ustazah kin, dia ckp x haram dan dibenarkan asalkan gambar tu adalah gambar yg elok n x melanggar dari segi hukum.Bab malaikat tak masuk tu adalah berupa dari segi patung yg berbentuk seramik atau pun patung hiasan..kalau patung mainan budak2 tak ada masalah..tapi bermasalah kalau kita wat mcm hiasan dlm umah..yg tu x dibenarkan..tapi kin tak tahu sangatlah kan..kena tanya yang pakar..

Cikda berkata... BALAS

wahhh betul2 advance..hahahha.. semangat kemain cikgu muiz..

bab gambo tu cikda pun tak tahu.. tapi cikda pun takde gantung apa2 gambar kat dinding rumah