Ahad, April 19, 2015

kasut untuk kaki yg teramat comeyy




yeay yeay...tepuk tangan..
mama belikan mustaqim kasut pertama
murah2 saje....igtkan adidas...skali abiba...keh..keh
mustaqim arini dah 10 bulan stgh dah...
tapi bila berjalan mcm budak umur setahun...
tak caya jer...progress tiap2 bulan memang tersangat cepat...
kalu tak silap  10 bulan kebiasaan baru nak berdiri...baru nak bertatih
anak2 kawan yang sebaya mustaqim tak berdiri pun lagi....tapi dorg gigi dah banyak...mustaqim satu habuk tak tumbuh2 lagi....
camano tu dik?

kelakar betul mustaqim masa mula2 dipakaikan kasut tu...kejung tak bergerak.
tersalah beli besar sket..tapi xpe boleh pakai lama...kan..kan

Isnin, April 06, 2015

tembikai vs mustaqim....bessarr punye..


timun cina bessarrr punye...
besar pada mustaqim yg 10 bulan 7.8kg
terkejut tengok bila en suami wat balik dr keje
macam timun cina kembor..tp buahnye panjang
berat 15.5kg...harga sepatutnye singgit sekilo tapi org yg jual tu bagi rm10 je.  
beli dekat Kg Tembila




timun cina tu org pantai timor panggil...nk sedap panggilla tembikai


Khamis, April 02, 2015

Selaju langkahmu

yeay yeay mustaqim dah menginjak ke usia 10 bulan..2 bulan lagi nak turn 1
kejap ajer masa berjalan...anak2 dah makin membesar
mustaqim dah start berjalan..mula2 cam tak caya tau...masa 7 & 8 bulan kan dia dah boleh berdiri tegak...memang betul2 cepat dia sorang ni..
lepas ni mamanyer kena la beli kasut 
bila dah berjalan sekarang..laju dia pada kita...seronok tengok dia melalui proses pembesaran 
walaupun badan kecik cenonet ajer..
sekarang semua pantang nampak ada ajer keje nak dibuatnyer...kain berlipat habis dipunggah..
rak pinggan pun dah siap sedia disepahkan..seb baik renek ajer blum sampai bahagia kaca..kalu tak hbisla pinggan mamanyer...
naik tangga & panjat kerusi pun boleh dah...aduii risau mama takut terlepas pandang

Rabu, Mac 25, 2015

Set Kempis Perut


today ada yg hari beruang tak?kalu yg bekerja tu sah2, la beruang dah arini @ tggu masa aje hujung bulan.....bolehla nak booking set kempis perut ni....kih...kih....
tak mau set pun xpe nak salah satu mineral coffee @ garlic...bisa diatur....demi kesihatan....
badan sihat semanis senyuman...
:)




Rabu, Mac 18, 2015

kerepek popia nestum muizthahaqim



 jeng jeng....kerepek popia nestum muizthahaqim

dah lama x buat sebenarnya...tp kali ni gigih buat untuk percubaan...untuk makan sendiri ni kita wat versi syok sendiri...potongan ikut suka hati tak ikut spec...uhuk...uhuk...
biasa buat bentuk gulung2...tapi kali ni try ubah style popia nestum buat petak2 pulak (org lain dah lama buat kut )

dah lama x buat ni anak2 pun berebut nak makan..tengah goreng pun dah serbu dapur.tak dan bersalut nestum hilang dah suku...


hajat dihati nak buat jualan...
yg mana duk sekitar terengganu yg nak merasa hasil tangan cikdah bolehla nak tempah...insyaallah pasti puas hati

contact cikdah yek 
0199304585