Khamis, Oktober 02, 2014

menggamit kenangan terindah bersama arwah ma

hari ni 2/10/2014 maka genapla 8 tahun pemergian arwah ma tersayang
macam baru jer lagi..
teringat kenangan bersama 
dalam ramai2 adik beradik cikdah la paling rapat dengan arwah ma
anak bongsu katakan
sampai kakak2 jeles layanan spesel arwah ma bagi kat cikdah
tiada yang dapat setanding arwah ma...kekurangan yang ada tetap ada kelebihan
kasih sayangnye tak terhingga
diala ibuku yg tersayang
ESAH BINTI ALI

dikau pergi disaat daku masih memerlukanmu..tapi daku redha atas pemergianmu
damaila sayang disana..

Isnin, September 29, 2014

Buang angin badan dengan Coklat Love Habibi

hai..hai...macam chipsmore kan,,kejap ada kejap takde entry
mood rajin adala cikdah disini...kih..kih
nihah nak citer pasal coklat love habibi..baru menerai sedap rupanya punyela takut nak makan kut pahit..kunyah sikit2 manis rasenya .badan cik dah banyak angin
dahla tak mengurut lagi sejak bersalin aritu 
cikdah czer jadi tak berani nak ngurut..boleh jer nak ngurut sebenarnya masa lam pantang tu tapi jangan usik bahagian czer ajer.
lepas pantang rasenya 2 kali cikdah diserang angin..sakit dekat ulu hati..takleh nak tegak badan
kes makan ikut sedap mulut tak sedar diri baru jer habis pantang..masa kena tu memang serik la...
pastu bila dah ok buat lagi..kui...kui...
cikdah baru try kesan pertama dapat membuang lawas...sejakk bersalin mmg kurang bertenggek lama2 dalam toilet..arini wah sakan la pulak bertenggeknyer..pulas kaw..kaw lagi..lega perut kempis lepas tu..
jom kita kenali coklat love habibi
Siapa yang boleh makan:
- semua golongan manusia termasuk kanak-kanak. tapi agak berbahaya SEBAB MENAIKKAN SYAHWAT JUGA.

* khas utk wanita dan lelaki yang menjaga tubuh badan supaya sehat selalu sebagai kudap2 gantian.
* buang angin
* melawaskan membuang air kecil n besar
* melancarkan peredaran darah
* menaikkan nafsu syahwat.

- Jika badan anda rasa lemau-lemau malas-malas boleh amalkan makan Coklat Love Habibi ini.
- kalau ada simptom-simptom, kalau malam semalam ehem ehem, pagi rasa mengantuk dan lemau-lemau badan malas nak pergi kerja, malas nak buat kerja rumah jadi ambillah Coklat Love Habibi sebagai kudapan harian.
- kalau rasa2 senak ulu hati tidak perlu lagi mencari ENO lmakan Coklat Love Habibi. sendawa, kentut, muntah pon boleh. pastu perut akan lega dan lapang (^___^)
- kalau orang lelaki susah sangat nak rasa sensasi keinginan itu, nak tambah sensitif deria syahwat itu,
elok benar makan Coklat Love Habibi ni. 


CARA PEMAKANAN:
- 1 bekas (80 gram) insyaallah boleh tahan 30 hari.
- gentelkan kecil sebesar kuku kelingking.
- kunyah2, telan dan minum air masak

Jika amalkan Coklat Love Habibi ni anda semua akan merasa tindak balas sedemikian :-
* Kerap Sendawa buang angin
* Melawaskan pembuangan air kecil & besar, kalau perut buncit tu boleh melawaskan pembuangan dan dapat mengempiskan perut anda
* Kerap kencing buang toksin dalam badan
* Mana kurang bernafsu tu jangan terkejut asyik nak saja
* Melancarkan sistem perjalanan darah dalam badan
* Melancarkan peredaran darah


INFO PENTING MINTA PERHATIAN !!!
** SILA JANGAN AMBIL MUDAH
~ COKLAT LOVE HABIBI SESUAI UNTUK WANITA YANG PUNYA MASALAH PERIOD YANG TIDAK DATANG TIAP2 BULAN !

Coklat Love Habibi :
- Bagi wanita yg ade masalah period yang tidak datang setiap bulan, ia turut membantu menolak darah haid ke luar serta kotoran lain selain khasiatnya memberi tenaga, melawaskan sistem pembuangan, melancarkan peredaran darah serta meningkatkan nafsu syahwat.

- wanita mengandung TIDAK dibenarkan mengambil CLH kerana terdapat herba bernama DERHAKA MERTUA yang berfungsi boleh memanaskan rahim dan org dulu-dulu gunakan daun ini untuk gugurkan kandungan.



amacam besh tak coklat love habibi...sekiranya berminat boleh cari cikdah yek..mesej je kat fb @ whatsapp 0199304585..cikdah sedia melayan..


Selasa, September 09, 2014

free sample diaper & beg galas comey ladybird drypers


selamat pagi semua
sejak kembali bekerja makin aktif cikdah online
kadang2 baca jer..kadang2 isi form
semuanya berkaitan ngan anak..especially sejak kehadiran muhammad mustaqim

aritu tergatal tangan isi form untuk dapat diaper free
hasilnyer dapatla 2 paket huggies...yihaa...
sape tak suka mende free kan...ai like it

dan yang terbaru pulak dapat beg galas cute dr drypers
ladybird...comey kan..kan..
post dekat wall ramai pulak yang berkenan
caranya mudah aje daftar jer kat fb drypers
isikan segala details mak nenek yang drypers mahukan
pastu tunggu la 2-4 minggu depan umah kut2 posmen lalu ntar envelope


sape rase berkenan tu isilah form DRYPERS MALAYSIA
klik aje kat link yang cikdah bagi tu



Isnin, Ogos 18, 2014

Feminine wash jamu susuk dara keluar iklan kat tv3

dah tengok iklan feminine wash jamu susuk dara kat tv3..alhamdulillah maju setapak lagi JSD
tengokla...tengokla...

Yg berminat jgn segan jgn malu pm cikdah yek..x rugi pun beli..baju cantik kita boleh

 beli..tapi untuk dalaman&,keselesaan takkan nak berkira..kan..kan..

FEMININE WASH - RM 48/100ml

Bauan semulajadi adalah normal dan ramai wanita mengalaminya. Ianya berpunca dari peluh, bakteria dan perubahan hormon. Cucian setiap hari boleh mencegah bauan ini. Jika ada masaalah dgn 
kelembapan melampau, keputihan dan perpeluhan yg mendatangkan bau bolehlah gunakan MISS-V: Cool Medicated feminine wash ini. Tetapi awas..jika terdapat bauan yg luarbiasa itu adalah tanda jangkitan vagina.

1) Diperbuat dari bahan2 alam semulajadi seperti herba, flora dan tumbuh-tumbuhan untuk mengekalkan pH normal vagina.
2) Tumbuhan dan herba digunakan utk membersih dan menghalang bauan kurang enak dan mencegah kegatalan.
3) Selamat dan sangat lembut utk kegunaan harian hingga boleh digunakan diseluruh badan.
4) Kandungan herbanya menolong mengekalkan kelembapan semulajadi di kawasan vagina, mencegah kekeringan melampau dan membuat anda berasa selesa.



Ahad, Ogos 17, 2014

Delice ~ Nyah kau kutu


salam ahad...bekerja seperti biasa...tapi nak apdate blog dulu...kwang..kwang..
Anak dara cikdah pembawa kutu....aduii tensen mak tau kena sikat kepala dia hari2
ini bukan main kutu $$$ tau..tapi jenis serangga cinonet atas kepala..bertelur menetas membiak dengan jayanya atas kepala budak yang tak suka sikat rambut (eh eh serangga ke orang panggil)

tapi yang tak syoknyer bela2 berjangkit pulak dengan maknye...2 kali tensen maknyer lagi...
ni kes berjangkit masa dalam pantang aritu ah...ngada2 nak baring sebelah baby mustaqim jugak sama maknye...rupanya nak melepas belaan...


sebelum ni cikdah guna sikat kutu yang plastik tu jer..
lebih kurang camni ah rupanya...kutu jer dapat..telurnye sedap bertenggek kat rambut..arini sikat kutu esoknye menetas anak kutu baru...aduii cane nak habis camtu...




penyelesaian malasah kutu anak dara ngan mak dara...DELICE
cikdah tak pasti harga berapa sbb amik ngan klinik panel...jadi selamat duitku...
syampu kutu ni yang bagusnyer dibekalkan sikat besi khas utk buang telur2,anak kutu,mak kutu & bapak kutu...alah kaum kerabat kutu la senang...


syampu delice + sikat ...

dalam beberapa jam jer cikdah kerjakan kepala anak dara..settle telur nyer...
tapi kena pantau lagi tu takut ada yang menyorok lagi..
kang tak pasal2 maknye berjangkit lagi 
aduiii tensen berganda2 jawabnyer....