Selasa, Oktober 14, 2014

resdung ~bedak seri cahaya


2 3 ari ni perasan hidung berair jer...sah resdung kembali...kerap bersin ni yg tak suka..masa preknen bebas resdung sebab hari2 makan vitamin..dah lepas bersalin sudah culas makan vit..huhu..tak tahan asik gatal hidung sebelum tido kita tepek bedak dulu...besh2..bukan stakat resdung jer boleh guna..fatihah yg selalu naik bijik2 peluh kat blkg badan pun guna..jadi sendiri guna sendiri tahu kelebihannye...





Fungsi:
- Menghilangkan bintik hitam dan parut jerawat.
- Menghilangkan resdung dan gatal-gatal di bahagian muka, hidung.
- Merawat masalah hidung berbau busuk, mata berair dan jerawat kasar.
- Melicinkan kulit muka.
- Juga boleh digunakan untuk masalah ruam dan kayap.


Cara penggunaan:

Goncang dan sapu pada bahagian yang diperlukan sekerap yang mungkin (seperti memakai bedak sejuk) Berminat, boleh buat tempahan dari sekarang.
pm fb @ whatsapp 019-9304585

Khamis, Oktober 09, 2014

muhammad mustaqim


4 month already...
timbang berat 6.30kg..
naik 450g aje..okla tu dr tak naik terus kan..



anak2 teruna mama
anak dare xde masa sesi fotoshot...


Khamis, Oktober 02, 2014

menggamit kenangan terindah bersama arwah ma

hari ni 2/10/2014 maka genapla 8 tahun pemergian arwah ma tersayang
macam baru jer lagi..
teringat kenangan bersama 
dalam ramai2 adik beradik cikdah la paling rapat dengan arwah ma
anak bongsu katakan
sampai kakak2 jeles layanan spesel arwah ma bagi kat cikdah
tiada yang dapat setanding arwah ma...kekurangan yang ada tetap ada kelebihan
kasih sayangnye tak terhingga
diala ibuku yg tersayang
ESAH BINTI ALI

dikau pergi disaat daku masih memerlukanmu..tapi daku redha atas pemergianmu
damaila sayang disana..

Isnin, September 29, 2014

Buang angin badan dengan Coklat Love Habibi

hai..hai...macam chipsmore kan,,kejap ada kejap takde entry
mood rajin adala cikdah disini...kih..kih
nihah nak citer pasal coklat love habibi..baru menerai sedap rupanya punyela takut nak makan kut pahit..kunyah sikit2 manis rasenya .badan cik dah banyak angin
dahla tak mengurut lagi sejak bersalin aritu 
cikdah czer jadi tak berani nak ngurut..boleh jer nak ngurut sebenarnya masa lam pantang tu tapi jangan usik bahagian czer ajer.
lepas pantang rasenya 2 kali cikdah diserang angin..sakit dekat ulu hati..takleh nak tegak badan
kes makan ikut sedap mulut tak sedar diri baru jer habis pantang..masa kena tu memang serik la...
pastu bila dah ok buat lagi..kui...kui...
cikdah baru try kesan pertama dapat membuang lawas...sejakk bersalin mmg kurang bertenggek lama2 dalam toilet..arini wah sakan la pulak bertenggeknyer..pulas kaw..kaw lagi..lega perut kempis lepas tu..
jom kita kenali coklat love habibi
Siapa yang boleh makan:
- semua golongan manusia termasuk kanak-kanak. tapi agak berbahaya SEBAB MENAIKKAN SYAHWAT JUGA.

* khas utk wanita dan lelaki yang menjaga tubuh badan supaya sehat selalu sebagai kudap2 gantian.
* buang angin
* melawaskan membuang air kecil n besar
* melancarkan peredaran darah
* menaikkan nafsu syahwat.

- Jika badan anda rasa lemau-lemau malas-malas boleh amalkan makan Coklat Love Habibi ini.
- kalau ada simptom-simptom, kalau malam semalam ehem ehem, pagi rasa mengantuk dan lemau-lemau badan malas nak pergi kerja, malas nak buat kerja rumah jadi ambillah Coklat Love Habibi sebagai kudapan harian.
- kalau rasa2 senak ulu hati tidak perlu lagi mencari ENO lmakan Coklat Love Habibi. sendawa, kentut, muntah pon boleh. pastu perut akan lega dan lapang (^___^)
- kalau orang lelaki susah sangat nak rasa sensasi keinginan itu, nak tambah sensitif deria syahwat itu,
elok benar makan Coklat Love Habibi ni. 


CARA PEMAKANAN:
- 1 bekas (80 gram) insyaallah boleh tahan 30 hari.
- gentelkan kecil sebesar kuku kelingking.
- kunyah2, telan dan minum air masak

Jika amalkan Coklat Love Habibi ni anda semua akan merasa tindak balas sedemikian :-
* Kerap Sendawa buang angin
* Melawaskan pembuangan air kecil & besar, kalau perut buncit tu boleh melawaskan pembuangan dan dapat mengempiskan perut anda
* Kerap kencing buang toksin dalam badan
* Mana kurang bernafsu tu jangan terkejut asyik nak saja
* Melancarkan sistem perjalanan darah dalam badan
* Melancarkan peredaran darah


INFO PENTING MINTA PERHATIAN !!!
** SILA JANGAN AMBIL MUDAH
~ COKLAT LOVE HABIBI SESUAI UNTUK WANITA YANG PUNYA MASALAH PERIOD YANG TIDAK DATANG TIAP2 BULAN !

Coklat Love Habibi :
- Bagi wanita yg ade masalah period yang tidak datang setiap bulan, ia turut membantu menolak darah haid ke luar serta kotoran lain selain khasiatnya memberi tenaga, melawaskan sistem pembuangan, melancarkan peredaran darah serta meningkatkan nafsu syahwat.

- wanita mengandung TIDAK dibenarkan mengambil CLH kerana terdapat herba bernama DERHAKA MERTUA yang berfungsi boleh memanaskan rahim dan org dulu-dulu gunakan daun ini untuk gugurkan kandungan.



amacam besh tak coklat love habibi...sekiranya berminat boleh cari cikdah yek..mesej je kat fb @ whatsapp 0199304585..cikdah sedia melayan..


Selasa, September 09, 2014

free sample diaper & beg galas comey ladybird drypers


selamat pagi semua
sejak kembali bekerja makin aktif cikdah online
kadang2 baca jer..kadang2 isi form
semuanya berkaitan ngan anak..especially sejak kehadiran muhammad mustaqim

aritu tergatal tangan isi form untuk dapat diaper free
hasilnyer dapatla 2 paket huggies...yihaa...
sape tak suka mende free kan...ai like it

dan yang terbaru pulak dapat beg galas cute dr drypers
ladybird...comey kan..kan..
post dekat wall ramai pulak yang berkenan
caranya mudah aje daftar jer kat fb drypers
isikan segala details mak nenek yang drypers mahukan
pastu tunggu la 2-4 minggu depan umah kut2 posmen lalu ntar envelope


sape rase berkenan tu isilah form DRYPERS MALAYSIA
klik aje kat link yang cikdah bagi tu