Isnin, Ogos 18, 2014

Feminine wash jamu susuk dara keluar iklan kat tv3

dah tengok iklan feminine wash jamu susuk dara kat tv3..alhamdulillah maju setapak lagi JSD
tengokla...tengokla...

Yg berminat jgn segan jgn malu pm cikdah yek..x rugi pun beli..baju cantik kita boleh

 beli..tapi untuk dalaman&,keselesaan takkan nak berkira..kan..kan..

FEMININE WASH - RM 48/100ml

Bauan semulajadi adalah normal dan ramai wanita mengalaminya. Ianya berpunca dari peluh, bakteria dan perubahan hormon. Cucian setiap hari boleh mencegah bauan ini. Jika ada masaalah dgn 
kelembapan melampau, keputihan dan perpeluhan yg mendatangkan bau bolehlah gunakan MISS-V: Cool Medicated feminine wash ini. Tetapi awas..jika terdapat bauan yg luarbiasa itu adalah tanda jangkitan vagina.

1) Diperbuat dari bahan2 alam semulajadi seperti herba, flora dan tumbuh-tumbuhan untuk mengekalkan pH normal vagina.
2) Tumbuhan dan herba digunakan utk membersih dan menghalang bauan kurang enak dan mencegah kegatalan.
3) Selamat dan sangat lembut utk kegunaan harian hingga boleh digunakan diseluruh badan.
4) Kandungan herbanya menolong mengekalkan kelembapan semulajadi di kawasan vagina, mencegah kekeringan melampau dan membuat anda berasa selesa.



Ahad, Ogos 17, 2014

Delice ~ Nyah kau kutu


salam ahad...bekerja seperti biasa...tapi nak apdate blog dulu...kwang..kwang..
Anak dara cikdah pembawa kutu....aduii tensen mak tau kena sikat kepala dia hari2
ini bukan main kutu $$$ tau..tapi jenis serangga cinonet atas kepala..bertelur menetas membiak dengan jayanya atas kepala budak yang tak suka sikat rambut (eh eh serangga ke orang panggil)

tapi yang tak syoknyer bela2 berjangkit pulak dengan maknye...2 kali tensen maknyer lagi...
ni kes berjangkit masa dalam pantang aritu ah...ngada2 nak baring sebelah baby mustaqim jugak sama maknye...rupanya nak melepas belaan...


sebelum ni cikdah guna sikat kutu yang plastik tu jer..
lebih kurang camni ah rupanya...kutu jer dapat..telurnye sedap bertenggek kat rambut..arini sikat kutu esoknye menetas anak kutu baru...aduii cane nak habis camtu...




penyelesaian malasah kutu anak dara ngan mak dara...DELICE
cikdah tak pasti harga berapa sbb amik ngan klinik panel...jadi selamat duitku...
syampu kutu ni yang bagusnyer dibekalkan sikat besi khas utk buang telur2,anak kutu,mak kutu & bapak kutu...alah kaum kerabat kutu la senang...


syampu delice + sikat ...

dalam beberapa jam jer cikdah kerjakan kepala anak dara..settle telur nyer...
tapi kena pantau lagi tu takut ada yang menyorok lagi..
kang tak pasal2 maknye berjangkit lagi 
aduiii tensen berganda2 jawabnyer....





Selasa, Ogos 12, 2014

Muhammad Mustaqim @ 2 month

Photo: Ke klinik yekk kita arini..2 bln 5.6kg..ank naik sekilo..maknye 2 kilo..alahai cane tu...hik..hik..
mood blogging dah datang balik..jadi rase nak apdate jer..macam byk jer cerita nak di kongsi tapi tak tahu  nak mulakan dari mana..wah wah bajet cam ramai je baca blog ni..perahsantan sggh kan...
orang tak baca pun takpela..semoga ape yang tertulis ni menjadi diary dimasa akan datang...
kadang2 sayu je hati bila terbaca balik entry lama2 berkaitan arwah ma & ayah...kenangan tu...

semalam masuk opis lambat sket bawak anak teruna masham buchuk pegi cucuk & timbang 2 bulan.Alhamdulillah perkembangan positif bila berat naik comey jer..5.6 kg dah..naik sekilo dari bulan lepas...hahhaa...anak naik sekilo maknyer naik 2 kilo..ha acaner tu!!!!
ada yang cakap muka Mustaqim matang...matang kut celah mana x tahu la tu...

Isnin, Ogos 11, 2014

rawatan untuk resdung


►► Hidung anda selalu ada " ROAD BLOCK ??"
►► Ingin Bernafas dengan SELESA tanpa gangguan??
►► Deria BAU dah semakin HILANG @ memang DAH HILANG ??

MAKLUMAT PENTING UNTUK ANDA ! Sila baca sampai habis.

TANDA RESDUNG yg anda perlu tahu :
➊ Hidung selalu TERSUMBAT terutama waktu pagi
➋ Sering BERSIN apabila Sejuk ?
➌ Pernafasan berbau BUSUK
➍ Deria BAU tidak berfungsi dengan baik
➎ Selalu SAKIT KEPALA
➏ Tekak Selalu BERKAHAK
➐ Percakapan dah "SENGAU"
➑ Sering GATAL Hidung/Muka/Kepala
➒ JERAWAT akibat Resdung

BERITA BAIK kepada anda yang masih tercari-cari cara penyelesaian terbaik kepada masalah di atas !

Kami bawakan EKSKLUSIF untuk anda
dari JAMU SUSUK DARA...
# CLEAR SINUS SOAP...RM 28.90
#SERI CAHAYA SOAP ...RM 28.90
#BEDAK SERI CAHAYA ..RM 36.00
#JAMU SERI CAHAYA ...RM 48.00

** BOLEH DI BELI SECARA BERASINGAN....**


Photo: ►► Hidung anda selalu ada " ROAD BLOCK ??"
►► Ingin Bernafas dengan SELESA tanpa gangguan??
►► Deria BAU dah semakin HILANG @ memang DAH HILANG ??

MAKLUMAT PENTING UNTUK ANDA ! Sila baca sampai habis.

TANDA RESDUNG yg anda perlu tahu :
➊ Hidung selalu TERSUMBAT terutama waktu pagi
➋ Sering BERSIN apabila Sejuk ?
➌ Pernafasan berbau BUSUK
➍ Deria BAU tidak berfungsi dengan baik
➎ Selalu SAKIT KEPALA
➏ Tekak Selalu BERKAHAK
➐ Percakapan dah "SENGAU"
➑ Sering GATAL Hidung/Muka/Kepala
➒ JERAWAT akibat Resdung

BERITA BAIK kepada anda yang masih tercari-cari cara penyelesaian terbaik kepada masalah di atas !

Kami bawakan EKSKLUSIF untuk anda
dari JAMU SUSUK DARA...
# CLEAR SINUS SOAP...RM 28.90
#SERI CAHAYA SOAP ...RM 28.90
#BEDAK SERI CAHAYA ..RM 36.00
#JAMU SERI CAHAYA ...RM 48.00

** BOLEH DI BELI SECARA BERASINGAN....**

Ahad, Ogos 10, 2014

Magic Slim Body Soap


MAGIC BODY SLIM S0AP RM36 SAHAJA anda da bley buang sgala lemak anda tu.....bkn stakat lemak aje...

~kutil-kutil yg melekat kt leher boleh tanggal
~kudis-kudis yg da kering b0leh ilang
~celah ketiak dan leher yg itam legam tu b0leh putih
~segala daki yg bekerak smua b0leh ilang
~bekas2 jerawat kt muka p0n b0leh
~selulit yg kt per0t dan peha
~penyakit kulit eczima
~ rekahan tumit kaki juga boleh di rawat

caranye mudah je..mase mandi 2 scrub kn aje kt tmpt2 yg bermasalah seperti d atas...jgn main sabun je mcm kita guna sabun cap ayam tu..kne la g0s0k2 cket bg sgala mak nenek tu keluar...pastu bilaskn aje mcm biasa dgn air bersih...mudah dan ringkas kan...dari ujung muka smpai ujung kaki b0le guna...xperlu nk berhabis ratus2 ribu2 pegi spa...di rumah p0n b0leh...

KESAN SEMASA PENGGUNAAN:
~kulit akan berasa segar dan dingin
~Liang-liang kulit akan terbuka- membantu penyerapan oleh satu bahan pelembab yang boleh melarutkan air dan lemak dibawah lapisan kulit
~ melancarkan peredaran darah
~Penggelupasan perlahan
~penggantian kulit semulajadi
~menghasilkan kulit tubuh yang cantik, tegang , licin dan lembap
~menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas beranak
~menghilangkan kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam

j0m 0der....(^_^)