Isnin, Mac 18, 2013

Bagi RM100 pun lum tentu cik dah nak makan.....belut.......

belut........tolong.......larikkkkkkkkk



ada tak sape2 yang makan belut?


cik dah?ermm jangan ditanya..kalu offer RM100 or RM1000 pun lum tentu cik dah nak makan..mintak mahap ler.....


dulu2 en sani pernah offer cik dah tapi hehehhe...tak main ar....ai tak kisah ler duit2 tu..........
takpela x dapat duit pun dari kena paksa makan belut......
ntah ar cik dah pun tak tahu nape cik dah anti betul dengan belut...dengar nama pun dah geli geleman tau.....dari kecik lagi rasenya......


ari jumaat lepas pegi pasar pagi seberang takir.lalu la kat bahagian orang jual ikan keli....apelagi cik dah suh la en sani beli...dulu2 pun cik dah tak makan gak ikan keli...tapi sejak keje kat Mentari area sunway selalu lunch kat Restoren Jaring...(eh eh ada tak lagi restoren ni sekarang)...kawan yang ajar makan ikan keli.....yeah akhirnya boleh jugak telan..ikan keli tu kan cam lembik2 sket.....rindunya kat restoren jaring tu...makanan pantai timur ajer...


ok berbalik citer belut kat pasar pagi seberang takir..en sani beli sekor rm4..rm20 untuk sekilo belut tau..ya ampun sumpah cikdah geli..masa orang jual tu nak potong2 tu..belut tu cam nak larik dari bakul...terus muiz cakap cam ular ...


en sani cakapla cik dah tak bagi semangat kat dia..belut tu boleh jadikan ubat tau....cik dah siap letak syarat lagi..nak beli boleh tapi tolong bersihkan nanti...hehehhe...


tu ada lagi lam peti ...belum buat ape2 lagi..tuannya dah bersungut bila nak masak
cik dah telan liur jela.......cemana la gaya cik dah masak belut tu nanti yek...
masak simple jer..wat cam singgang pun boleh..letak lengkuas kunyit bagai tu...jawabnyer arini cik dah tak payah makan malam la...


belah utara ada wat laksa kauh belut kan....

7 kabo mende gok:

izaFiza berkata... BALAS

Mcm asben sy pon dok makan belut cik dah. Tapi ai is okey jer makan belut. belut panggang best. eh, masa kecik2 siap tangkap belut lg kt baruh.haha..

*cik dah mana gak pasar pg sbrg takir tuh. sy ni duk seberang takir nk beli ikan fresh susah la.huhu..

jaja_NorLiza berkata... BALAS

sy pun dok penoh mkn...tp sy nok try kalo ade peluang..ngeh2.. jom ar cik dah..try sklai..hikhikhik

cik dah faridah berkata... BALAS

@izaFiza
wah wah bagus2...cik dah mmg terasa weng terus kepala bila sebut makan belut

cik dah faridah berkata... BALAS

@jaja_NorLiza
x berani takut muntah jer..hehe..jaja try dl erk

Pen Biru berkata... BALAS

erkkk..sama la kite..mak lang sy penah buat kuah laksa..baik punya mkn..lepas dh kenyangbaru dia ckp kuah belut.,muntah terus..hahaha

Riedaffya ibrahim berkata... BALAS

sy pon x nak elan belut...tgk yg hidup da geli tau..

~aSHa~ berkata... BALAS

ehehe sama la...dgr nama pun terbayang2 dia hidup tu...ehehehe

tabah betul org yg makan tu kan...