Selasa, Mac 19, 2013

Semangkuk Singgang Belut Untuk Kesayangan..


semalam citer pasal belut...arini pun pasal belut gak....ari jumaat beli ari isnin baru masak untuk kesayangan..bagus tak?hahahah...bagus kemende..sian kesayangan nak makan tapi bini nya tak lalu nak masak..apetah lagi nak makan...tapi kali ni tutup mata tutup telinga..segala tutup la buat jugakla singgang belut untuk kesayangan.....


mula2 letak belut dalam sink pun kepala dah start weng weng..skali terbau lendir tu dah termuntah cik dah...basuh air lalu pun cik dah tak pegang langsung...mungkin mind set cik dah cakap itu belut (tak suka tak suka ) tu yang jadi muntah bagai tu..padahal ikan keli pun bau lebih kurang ar...


skali kesayangan tanya...basuh pegang dok?
terus jawab ...dok pegang langsung sambil sengih2...........ape boleh buat bini mu ni anti sgt2..
masakla cik dah dengan hati gundah gulana dan berharap singgang tu sedap la...
sebab nyer cik dah tak tengok & rase pun..


the making of singgang belut.........

alhamdulillah makan la kesayangan dengan anak2 jer..cik dah yang biasa duduk dekat terus tukar kerusi dengan anak2...kepala memang terasa pening ajer...kesayangan pun tengok cik dah sengih2 jer..
seb baik faham bini dia anti....mintak mahap yek bang.......



semangkuk singgang untuk kesayangan hamba.....
lawo tak mangkuk tu....jangan terpedaya itu mangkuk percuma ubat gigi....



isi dia mcm ikan sardin lam tin la ....hahahha..kalu org tipu cik dah ni ..masak belut gaya ikan sardin..mesti cikdah terpedaya ni.....hua....hua....






7 kabo mende gok:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata... BALAS

jue pun sama memang tak makan dan tak akan makan kot..hahahhaa

cheqna berkata... BALAS

peberet laki i ni..

Riedaffya ibrahim berkata... BALAS

da kira ok la boleh buat...kalo sy x sanggup nak buat...

Zee Suhaini berkata... BALAS

kalo saya mmg tak sentuh langsong doh..geli

mama leen berkata... BALAS

emmm tak penah makan belut macam ni.. tapi tako tau belut penah makan la.. saya pun banyak mangkuk ubat gigi.. hehe

Amanina berkata... BALAS

salam..singgah sini :)

takpernah mkn pun

QA's ~ mamapapa berkata... BALAS

nyum2:) singgang mmg feberet sy..tp ikan aya :)