Isnin, November 05, 2012

oh sudah november.

assalamualaikum wrt wbt......


wiki wiki teman2 sekalian..(penangan tgk citer ari sabtu lepas)
hah ni entry pertama kut bulan november..dah 5 hb doh pun....
aii takde idea nak menaip..campur ada keje kena buat...
bila dah petang baru teringat nak apdate..

hujan mulai turun....dah start la tu musimnyer....rasenya tahun ni cam terlewat skit musim boh datang
biasanya bulan october tu dah mencurah2 hujannya...sampaila ke tahun kedepan..istilah orang tua2 kata sampai raya cina..dengar citer belah johor dilanda banjir sekarang..agaknyer angin kesana dulu kut
baru beralih ke pantai timur...harap2 takla banjir teruk sangat

kat tempat cik dah ni takde la tersekat ngan banjir @ kena berpindah..cuma laluan yang selalu pegi keje tu mesti x boleh lalu..sebab jalan tu jalan pintas pahtu ada parit besar plk tu..dah kalu hujan mencurah2 tak reti nak benti sure la air pun melimpah2 jalan......kena tukar haluan jauh sket dan yang pastinya punch card akan selalu bertanda merah...hua...hua....


esok cik dah takde ..amik cuti...sebabnya nak ikut rombongan cik kiah bersama anak2 tadika kemas ke Rantau Panjang,Kelantan.....cik dah jadi pengiring muiz......kelakar betulla cikgu ni wat lawatan budak2 sekolah tadika kat tempat orang soping ....biasa orang bawak budak pegi zoo...muzium ker alih2 ke Rantau Panjang...macam bagi chance  mak pak nak perabih duit kat sana jer...aii ler tu...
dah lama sebenanrnya cik dah tak pegi Rantau Panjang..ingatnyer masa zaman belajar kat Poli dulu ikut kawan balik kampung kat kelate..dia bawak jalan2 sana....

en sani cakap takde mende doh yang besh kat sana...nak beli barang murah kat trg ni pun boleh dapat..
kena belajar cakap kelate la esok..boleh ke tidak nak sorok "g"...cik dah kan org teganu ..sure la cakap ganu pekat...biasanya tempat soping gini kalu tak pandai tawar menawar pasti la kena harga mahal...
esok pagi2 bertolak ke Rantau Panjang naik bas....pengalaman pertama muiz kut naik bas....

kalu ada gambar menarik kat Rantau Panjang nanti cik dah apdate....utk teman2 yang tak pernah pegi sanala....sekadar berkongsi......okey


dadadada................







3 kabo mende gok:

rieda_ffya berkata... BALAS

wah...gi jalan orang esok ye...molek kit..musim2 ujang ni..kan baham demam..bawak duit banyak2 ye...dodol..dodol....muroh..heee

Jue a.k.a Ibu 2F berkata... BALAS

bulan nov..bulan hujan dah tiba...

TiranaAduka berkata... BALAS

hahaha.oh ya sis.

Pekabar sis?