Rabu, Jun 13, 2012

jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.

assalamualaikum wrt wbt..
citer kali ni agak misteri sket..ala2 seram pun ada.agak2 kalu lemah semangat tu dinasihati takyah baca la tapi kalu nak teruskan jugak dialu alukan sangat..make sure baca tu tutup muka deh pahtu jari tu bukala sket kang tak nampak pulak ape yang cikdah nak citer ni.hik hik.harap2 xdela yang teringat2 pulak malam ni.
begini citernyer.kejadian ni berlaku di opis.kalu diingat memang ar rase takut..ceh penakut rupanya cikdah ni tapi kena kuat semangat la.

berlaku siang2 ari buta.waktu nak semayang zohor. cikdah semayang kat bilik miting jer.malas nak menapak ke surau jauh sgt kat penghujung kilang nun.misteri ni berlaku dalam bilik miting la.sebelum semayang tu mmg cikdah tak pasang lampu.semayang dalam gelap samar2 jer.ekon pun tak pasang.siap sedia nak semayang ni baru nak angkat tabir tiba2 bunyi krek krek ekon terbuka.ekon ni yang pasang kat dinding tu.dia kan ada penutup .penutup tula yang terbuka.saspen tak ? 
agak2 sape la yang on.kan tadi cikdah cakap dah lampu & ekon mmg cikdah tak buka.cemana pulak tiba2 terbuka.remote ekon ada atas meja.berdebar tu mmg berdebar la.tapi memikirkan tengah nak semayang jadi abaikan jela.habis sampai situ jer.cikdah tak bagitahu sape2 pun..konon2 xde pape yang berlaku.


kejadian kedua pulak ari ahad lepas.waktu nak semayang zohor jugak..sebelum nak smyang tu mmg cikdah tgk 2 3 kali dah kat ekon tu.sah tak terbuka pun.tanda ijau pun xde.jadi semayang cam biasa.masa rakaat ke 2 bunyi ekon terpasang.mulala tak kusyuk  semayang.dalam ati sapela yang ngusik ni time2 org semayang pulak tu.ada hantu ke?ekon tu dok belakang cikdah jer.terkejut beruk tu ada gokla seposen.mana tak terkejutnya semayang sorang2 pahtu tiba2 ekon terpasang. 
misteri kan.bila dah terkena 2 kali ni barula cikdah bercerita kat kwn2 opis.kut2 ada yang terkena cam cikdah.seb baikla bukan jenis cepat lemah semangat


risik punyer risik kawan cakap tiap kali dia nak semayang bilik miting tu dah sejuk terpasang ekon.3 kali.dia agak ktorg yang semayang awal tak tutup.ish mana ada.cikdah mmg tak on sokmo doh.bila dah kecoh2 tu.rupanya yg lain pun cakap gitu.dah lama dah rupanya ekon tu otomatik ter on sendiri.cuma cikdah jer spesel sket cara ekon tu terbuka..tak pasal2 cakap ada hantu...ni semua salah org servis ekon bulan lepas la.mesti dorang ada usik kat bgian setting ekon tu jadikan timing.tu la yg tiba2 ter on.hahahaha
tak pasal2 WAKeNaBeB.......mati2 ingat kena usik..

Published with Blogger-droid v2.0.4

3 kabo mende gok:

♥cikmOt♥ berkata... BALAS

adehh...mak terkena ni...saspen sungguh...huhuhu....

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... BALAS

hhaha..
ingatkan ekon tu ada guard!

Deq's Qienz berkata... BALAS

hahaa.ms tuh dah agak yg ekon tuh auto, tp teruskan bacaan n mmg sah ekon tuh auto..hikhik :)