Khamis, Mei 31, 2012

kisah bermulanya blog mamaizzya.

assalamualaikum wrt wbt...
hai kawan2 ape khabar?ceria2 dihari khamis.minggu ni masa cikdah diopis selain wat keje  & layan facebook terisi plk dgn aktiviti baru..baca novel n cerpen on9..dah lama tinggal aktiviti ni sebenarnya & sekarang terjebak balik.cikdah ni mmg suka baca novel..tapi takdela sampai tahap beli buku.kedek...t... sket bab2 kuar duit ni..baca online pun besh jugak..bermula dengan penulisan2u.pastu ke blog yang wat novel..teruja sgt baca banyak sangat novel..ingat lagi masa tu baca novel biarla ym yg berbicara.tp sekerat jalan jer.sbb penulis nya nak bukukan citer tu.frust 20 sen

berbalik kepada kisah bermulanya penubuhan blog ni.semuanya bermula dengan membaca novel2 on9la.tahun 2009.kiranya 3 tahun dah pun.lama jugak tu kan.bila dah start berblog cik dah jarang dah baca novel2 on9.tak sempat dah..asik melayan celoteh teman2 jer..hari2 masuk jer kerja mesti nak ngadap blog dulu.tapi cikdah takdelah pemblogger tegar pun.sekadar suka2 jer.time rajin adalah entry.time malas kelaut ajela..mula2 ingatkan buat blog kena bayar.rupanya free ajer.cik dah kn suka mende free.dari situ bermulala blog mamaizzya.
bila dah create blog.mulala menyelongkar dunia blog ni..rupanya ramai yang ada blog.
entry pertama cikdah ntah pape.haha mana reti lagi masa ni.budak baru belajar kan.asal singgah blog org mesti tegur n komen dgn harapan blogger tu akan sambut salam perkenalan.alhamdulillah.
nampak gayanya tangan bertepuk dua belah.pap bunyi..ish ape ngarut ni.salam bersambut.i follow u, u follow me...tapi rata2 yang cik dah kenal dulu semua dah x aktif berblog...

time kasih la pada blogger2 yang sudi singgah sini..follow pastu komen...tanpa korang sapelah daku..
dan time kasih jugak kpd blogger yg kreatif tulis novel.tanpa penulis novel ni mustahil cikdah terbuka hati nak create blog..dengan berblog ni la cik dah dapat ramai kawan..dah kawan kat blog terus add dekat facebook......berkawan biarla beribu.......

bulan ni merupakan ulangtahun ke 3 blog mamaizzya........



Published with Blogger-droid v2.0.4

1 kabo mende gok:

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... BALAS

jap je 3 tahun kan?
kalau anak usia 3 tahun dah pandai ajak ke kedai.hihi
nok gi baca entri pertama jap...^_^