Selasa, Mei 29, 2012

kesengalan terserlah terlebih makan buah langsat

assalamualaikum wrt wbt...
salam sayang untuk semua ;-)..
nak citer pasal org ni..skali skala kan.asik citer pasal diri jer..
smlm kejadian yg memang sengalla berlaku di opis..mmg bergelak sakan la kami2 semua..
nak dijadikan citer kami order new pc dr kedai komp.berjanji ari khamis lg nak ntar.tp pas sudah x dtg2 ntar.tup2 smlm isnin dtgla..haha tp yg kelakarnya budak penghantar ni terlebih makan buah langsat.pening kami kat opis ni memikirkan kat mana la dorg sesat.setengah jam duk pusing tempat sama jerk.
org bg arahan lain tp lain yg diikutnya.mmg sengal la..sedap2 ngata org sengal.tp xpe dia ca ya nun alif..berpuluh2 kali la dia coll bertanya.padahal jarak lam 5 minit jer.
cth sengal2..

1.opis dkt kawasan perindustrian gong badak.mmg area kilang jerk.bdk penghantar komp pulak cari rumah org.mmg tak jupela..sahih tak tgk alamat delivery ni..

2.sblm sampai kaw industri.lps traffic light belah kanan nmpk mobil.terus kedepan amik kiri n kanan semula.sibudak ni pulak terus u turn pegi mobil.mmg x th kiri kanan agaknya.orang cakap nampak jerk mobil bukan suh pegi situ

3.bila dah ke kiri n kanan akan nmpk utusan.yg ke 3 dari utusan tu la opisnyer.budak tu blur2 tak tahu utusan tu ape.bila ckp kilang surat khabar baru tahu.bila tya faham x.tahu2 katanya.tggu punyer tggu x sampai2 jugak.jarak mobil ke opis hanya 5 minit.tp bdk tu amik masa lebih stgh jam.tau x kemana dorang pegi lepas tu?.
masuk dalam pagar utusan la pulak..siap tya nak jupe sape.ishh tak faham cikdah.org ckp yg ke 3 dr utusan.tp dia benti terus kat utusan..aduss mmg makan langsat sggh.tak pernah jupe org camni.
bila budak ni sampai opis muka cam xde perasaan jerk.kalu orang melayu harus malu muka

kalu gini gaya tak leh g KL ni.harus sesat..harap2 tak jupe dah org gini.



Published with Blogger-droid v2.0.4

9 kabo mende gok:

Eliss Mie berkata... BALAS

ni tahap tak tahu hala btol ni :p baru keja ke haper.haiihh..manusia

inazamri berkata... BALAS

mmg jneis tak paham tu..arahan mudah pun leh sesat2 cam gitu.sengal2 terlebih langsat hahah

cik dah faridah berkata... BALAS

@Eliss Mie
itula..sampaikan yg jawab tepon pun dah naik geram..

cik dah faridah berkata... BALAS

@inazamri

org ca ya nun alif ...tak faham ckp melayu kut..

ainnoraini berkata... BALAS

mmg tak reti carik jalan la tuu...
kadang2 menyusah jer kan kalau terjadi mcm nii...

tak pe lepas mesti dia pandaikann...

pena rozie berkata... BALAS

bukan selalu kan....

MamaYatie berkata... BALAS

kekee...time tur sah budak tu yg tengah blur..org cakap pun dia tak fokus..hahaa

Kella berkata... BALAS

hahahahah.. ini memang pulun langsat sebakol ni cik dah! hehehe

Hilmirda Daud berkata... BALAS

Agaknya tak berape faham bahasa melayu lah tu kot.. dengarnya lain fahamnya lain.