Selasa, Jun 07, 2011

Bekwoh

pernah dengar tak perkataan bekwoh?
bukan biawak yek
orang putih cakap big work sebenarnya
tapi bila sampai kat Teganu Kelate
big work dah jadi bekwoh tau


bekwoh ni kenduri kawen
cuti sekolah ni tak lari dari jemputan kenduri kawen
kat umah aritu berkeping 2 kad jemputan
 lunch tadi pun cik dah balik umah jap
jiran kat depan tu kenduri kawen anak no 2 dia
tak pegi kang ape pulak katanyer
fuhh makan daging saje  ler jawabnyer



lepas sudah makan kena la jupe tuan umah
salam salam pastu hulurla sekeping note hijau @ merah 
kalu biru kena berkeping2 la
kebiasaan nyer kaler hijau la
gitula adat kat teganu kelate
lepas tu dapat la beg berisi coklat@telur@ape ajer



~kalau nak g kenduri kiter panggil makang gulai
lagi satu makan pulut

3 kabo mende gok:

sue a.k.a umi akif berkata... BALAS

br balik gak ni mkn guali akikah ;)

NM02 berkata... BALAS

ai tau sebab mak kawe ore kelate. hehehe

intan morsalin berkata... BALAS

dah lama x gi bekwoh di trg...rindu plok ngan gulai daging