Khamis, Mac 24, 2011

Korang boros tak?

erm nak tanya korangla sket kan
kalau korang dapat duit
agak2 korang belanja boros tak?

cik dah adala dapat duit sket
so bila duit ada lam tangan mula nak membeli
yela sebelum ni bila dapat gaji
cik dah kontrol diri dari membeli ikut suka hati
kena ikut bajet
gaji ciput jer kat sini 
kalau tak wat camtu nanti kering kontang nak tunggu next gaji
 2 3 ari lepas kena tegur kat en sani
seb baik beli mende penting



5 kabo mende gok:

LYAfrina berkata... BALAS

dulu.. masa xde ank mmg agk boros.. tp boros utk y berfaedah.. kalo boros utk mde y x bmanfaat tu xdop lg.

leni.. dan ada ank.. smua nk kna igt ank ats setiap mde hok nok beli.. takut effect pbelanjaan utk ank...

leni ekonomi koho parok rase.. kenala ikat perut..

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

lyafrina
ye ar kena beringat sket bab2 pitih ni..lening serba mende berbayor...
moga diriku x lalai dlm berbelanja

dyea irdina berkata... BALAS

sy kedekut nok belanja cik dah oiiii..tp klu time ada krisis ngan cik soami maka sy akan jd orng paling boros dlm dunia...g soping perabis duit aja yg mampu sejukkan ati time krisis..hahahha

eT berkata... BALAS

ada duit dlm tangan xder hal...
tp bila la kaki melangkah ke tempat shopping mmg xmenahan la..huhu

✿ etiey erywan ✿ berkata... BALAS

huahuahu.. say boros sangat tapi hubby boros lagi berbnading saya.. seharusnya ada duit berjimat cermat dan yg penting menabung utk hari esok