Khamis, Februari 17, 2011

Parking bertingkat

Assalamualaikum wrt wbt

ape kabar seme,sihat?
cik dah cam besela..batuk tak baik2 lagi
asik khoh..khoh jer kat opis & umah

nihah nak citer kat Kole Teganu dah siap & rasmi dah pun parking bertingkat
tapi keberkesanan penggunaan parking ni tak tahu la berjaya or tak
sebab baru jer lagi dirasmikan awal bulan aritu
Parking ni dibuat sebab kat Kole Teganu
susah sangat nak dapat tempat parking
buang masa jer kalau nak tunggu parking kosong
Kalau parking sembarangan jawabnya duit
pula akan hanguslah.
kalau kat kawasan bank tu jangan harapla nak berenti sekejap cucuk atm
abang2 penguatkuasa dah siap sedia nunggu tepi jalan
sabar ajela kan..kan..
kalau park kat parking bertingkat ni RM 2.50 sejam yang pertama
dan RM 1 untuk seterusnyer
tapi berani ke nak parking kat situ
gerun pulak cik dah wase




sumber gambar adalah dari  

17 kabo mende gok:

rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

eh, kat mane ni idah?
hari tu macam penah nmpk je tau..
rina tanye hubby, mende hape gitu tu?
dia pon tatau, geleng kepala..

e.l.i.s.s.m.i.e berkata... BALAS

yang mat said resmi hari tu lah ni yer :p

kena timbang dulu ker keta tu :p serung waser :p

wahida berkata... BALAS

parking bertingkat adalah satu penyelesaian utk bandar yg susah nak carik parking, bagus la ni..satu improvement...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

rina
jln batas baru...kat area bank2 tu...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

elissmie
idah pun betulan lalu tadi..tgk dah ada kete..rupenyer rasmi awal bln 2

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

wahida
ye btl2 ..sini ssh sgt nk dpt parking

Zue AnnaLeeya berkata... BALAS

haisshhhh.... gerun plok tgk paking gitu...

~aSHa~ berkata... BALAS

aritu k.sha baca dah...dia kata parking bertingakt ni yg pertama di malaysia..

tapi rasanya kat KL ada dah...sbb kami pernah parking begini kat Hotel Malaya kalo tak silap nama hotel tu...

tak perlu kita gi ke tingkat...kita hanya park kat bawah je..nanti mesin tu akan lock tayar kita dan akan gerakkan kete ke atas....

kella berkata... BALAS

ooohhh kita baru je tahu nih!

selamat petang untuk cikdah ganu kiter! :)

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

kak zue

idah pun gerun gok tgk kete2 tu...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

asha

tu ar baca gok td...

hrp2 xde kejadian yg x diingini psl park bertingkat nih..

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

kella..

cik dah baru jer tgk td...igtkan lmbt lg blih guna...rupanye dah rasmi pun

.:mama dhia:. berkata... BALAS

fuiyo ..hebat la.. tp cam seram jer.. hehehe..

Zaidah berkata... BALAS

macam mana nak parking tu...macam ngeri aje cik dah...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

mama dhia

huhuhu..seram erk...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

zaidah

heheh idah pun x th gak ni..bak kata asha kat atas tu kiter park jer kat bawah..mesin tu otomatik akan lock tyr pastu gerak ke atas...

Eda berkata... BALAS

wahh...baru tau...xpenah nampak pulak..pes time nih...canggih la ganu kiter..hehe