Khamis, Disember 09, 2010

TNB~ 2 bulan Skali

selamat pagi
dah sarapan seme..alhamdulillah
cik dah pun dah sarapan tadi kat umah

bil TNB dah dapat ker?bayar dah?
jangan tak bayar pulak
kang tak pasal bergelap pulak korang nanti
umah cik dah semestinyer dah bayar
tapikan tak puas hati la ngan TNB nih
dorang tak mo datang baca meter tiap2 bulan dah
nak datang 2 bulan skali
bulan Nov kitaorang dah terkena
bil ada tunggakan sebab bulan Oct tak datang
2 bulan punyer bil kat RM100 dah
ish..ish kalau berlarutan cam tu susah ar
orang TNB suh wat aduan 
umah abang ipar RM 100 lebih
En Sani (asben cik dah ler)
siap pesan lagi suh jimat letrik
kui..kui
suh gosok baju skali harung untuk seminggu
us..ush..ntah rajin ke tidakla nak wat camtu
biasanyer cik dah gosok time nak pegi keje 
ala gosok pun bukan melentik pun 
sekadar hilangkan garisan lipatan ajer..

cane nak jimatkan letrik erk?
ada cara tak..




6 kabo mende gok:

ciK mOt ©™ berkata... BALAS

dah bayar dah...
sib baik bil bulananan bawah rm50...fuhhh

Zaidah berkata... BALAS

katanyer kurangkan mengosok memang bleh menjimatkan elektrik....sebab bila kita on aje iron...meter memang laju...

LYaFRINA berkata... BALAS

ITU R.. MARI BIL 2 BULAN SKALIGUS RASA DEBOK SGT KAN.. BETTER MCM DULU..SEBULAN SKALI.

Cz Aina berkata... BALAS

hai...nk komen jgk..
1.klu ade pakai hitter,bettr off kn sentiase selepas gne,,cabut plugnye lg sng...
2.mesin basuh pn same...
3.charger hp..
4.microwave...
pastu psg 1 lampu je ble nk tito mlm...plg bnyk 2 la..dpn n blkg...
pastu,plug tv or astro bagai tu jgk bukak...
ha...
mybe blh kurang..sbb kat umh sy wt mcm tu bil kurg..

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

ermm kat umah idah sbnrnya xde la byk sgt brg letrik..
tp bil mengalahkan org yg ada brg penuh satu umah tau..
astro,microwave tu xde pun..

biasanyer plug2 hanya tutup ajer x bukak pun...

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

same gak macam kat rumah rina..dorang malas dah nak bace meter tiap² bulan..so akan dapat bil TNB 2 bulan sekali..sekali letrik kene potong, habislah..