Khamis, Disember 23, 2010

Insentif bayaran saman trafik masih terbuka

Selamat pagi seme

saman..saman
dah settle ker seme
asben cik dah blum bayar lagi ..huhuhu
ada 2 speedtrap tahun 2007
tunggu gaji la jawabnyer baru leh bayar
seb baik tak banyak mana
huhuhu

 sila baca kenyataan dibawah yek!

KUALA LUMPUR - Insentif pembayaran saman yang dikeluarkan sebelum atau pada 1 Disember lalu masih lagi terbuka dan belum ditamatkan tempohnya.

Menurut kenyataan Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui laman Facebooknya, semua saman yang dikeluarkan sebelum tarikh tersebut akan diberi insentif kadar munasabah secara automatik sebanyak 50 peratus melalui kaunter PDRM, pejabat pos dan Internet.

Kata kenyataan itu, saman PDRM yang bermula pada 1 Disember lalu pula akan diberi insentif sebanyak 50 peratus dan 30 peratus, mengikut tempoh pembayaran yang dibuat.

"Saman yang diselesaikan dalam tempoh 15 hari akan diberi insentif 50 peratus daripada kadar kompaun sebenar dan saman yang diselesaikan dalam tempoh 16 hingga 30 hari akan diberi insentif 30 peratus daripada kompaun sebenar.

"Saman yang tidak diselesaikan dalam tempoh 30 hari tidak akan diberi sebarang insentif dan seterusnya akan disenarai hitam," menurut kenyataan itu yang dikeluarkan bagi menjawab kekeliruan orang ramai mengenai tempoh pembayaran saman.

Selain itu, PDRM turut menjelaskan tiada masalah off line di kaunter pembayaran PDRM sejak kadar baru insentif pembayaran saman dilaksanakan kecuali beberapa masalah teknikal yang telah diatasi. -


5 kabo mende gok:

Cik Jue berkata... BALAS

cepat2 bayar saman bagi mereka yang kena saman..cik hubby cik jue dah selesai terbang melayang..tu le sape suruh bawak kete laju2

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

so cepat², kalau yg ade saman tu bawak²lah bayo ye..

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

huhuhu..terkena btg idung kami..hik..hik..

marinahunny berkata... BALAS

bayar jgn x bayar ;)

SafaRi09 berkata... BALAS

saman 4 taun lepas x bayor lagi nie.hehe