Selasa, Oktober 19, 2010

Katakan Tak Nak!


ye betul katakan tak nak!pada rokok
ish..ish..tapi boleh ker?
sure susah ar nak stop
contoh terdekat adalah asbeng cik dah
dulu sebelum kawen bukan main janji manismu
nak isap slow2 jer..time cik dah preknen isap jauh2 nung
tapi itulah janji manismu semata2
sekarang bukan main lagi yek
bila kiter sound pasal rokok mulala sound kiter balik
orang laki susah nak tinggal tabiat suka merokok

gambar2 ni ada kat kotak rokok
tapi dorang2 penghisap rokok tegar ni tak heran pun
lagi disedut kepow..kepow ada ar..



iklan yang selalu ada kat tv..
sebagai peringatan kepada kiter
aritu muizzuddin tengok iklan ni and tergamam
pahtu cik dah pesan kat dia suh bagitahu Abah (asbeng cik dah)
jangan isap rokok nanti kaki kena potong,mulut kudis
ish..ish gerun nengoknyer..










7 kabo mende gok:

cheqna berkata... BALAS

cheqna memang lemas ngan orang isap okok ni
tapi dok tahu r kekgi kot2 boleh laki hok wehi isap okok..huhuhuh

Ain berkata... BALAS

ain mmg sensitp dengan asap rokok, sesak jer nafas tau....

mintak la hubby idah try niquitinn tu, mana tau jadi....

LYaFRINA berkata... BALAS

mmg sedih iklan tu.. terutamanya melibatkan ibu mgandung & ank...

nasib baik fain mmg x hisap rokok sjk dulu lg..

idah.. abg lya dulu pon kuat merokok.. tp sjk dia kahwin, dia bhenti slow2.. n smpai dpt ank.. dia cuba bhenti... n skarang dh bebas.. dh lbh drp 6 thn.. petuanya.. dia bsukan n byk minum air putih.. cuba la idah..

~aSHa~ berkata... BALAS

mmg nyampah kat perokok ni..tak reti2 nak insap.....dah la dgn selamba hisap rokok di public...mencik

idah @mama izzya berkata... BALAS

cheqna,ain,lya & asha

idah pun mencik gak ni pd pengisap rokok tp itulah hakikatnyer suami sendiri isap..tp idah mmg dok jauh sokmo pd dia..kalu ye nok isap pun kat luar umah..

nak kena usaha gak ni suh berrenti..baru sihat..

kella berkata... BALAS

iklan tu memang sesuatu kan!

hubby mula2 pun cuba berhenti juga.. lama gak dia tak merokok.. tapisekarang katanya dia cuma mahu jadi sosial smoker je.. smoke bila bsama rakan2 yang ada menawarkan sahaja.. hmmm...
harap suatu hari nanti boleh berhenti terus...la..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata... BALAS

rege rokok naik pom de org bli gop lagi.. sy allergic nganpuntung rokok.. geliii.. iyyek