Jumaat, September 24, 2010

Nak Panggil Ape Erk?

Salam & Selamat Pagi Malaysia

cik dah ada mende nak tanya tau
dah lama terfikir mende ni
walaupun kiter tak pernah mengenali secara live hanya di alam maya
(kiter tu cik dah tujukan kepada blogger yang mengenali diri cik dah ler)
tapi cik dah wase tak sedap ati pulak tau
ermm patut dok cik dah bahasakan nama jer kat korang yang lebih tua dari cik dah
yang muda pada cik dah tak kesah lar
and cik dah tak kesah korang nak panggil ape kat cik dah..
 cik dah lebih senang kalu korang panggil "IDAH;DAH" jer..
kalu korang wase cik dah keterlaluan panggil nama ajer
bagitahu la yek
manala cik dah tahu kan umur korang..

untuk pengetahuan korang cik dah lahir tahun 1983
erm kire sendiri la yek..
masih muda @ sudah tuo
and ada yang cik dah kenal sebaya
and ada jugak lebih tua
rase bersalah pulak kalau tak bahasakan akak kepada yang lebih tua
manala tau ada yang kata cik dah terkurang ajar
sila bagitahu yek..

yang benar
aku yang bersalah


9 kabo mende gok:

zue @ annaleeya berkata... BALAS

salam kenal idah.... idah org felda neram yer??? kg aper??? somi akak org felda neram, kg pdg lalang.... akak plak org cheneh... skang nih keje dan duk kuantan... tak sgka jupe org kg plok... hehehe...

idah bulih pggil akak kak zue... sbb akak dah 30an dah.. hehehe!!!

zue @ annaleeya berkata... BALAS

sori... lupe plok nok kabo... kak zue dah folow dan tuko link k... jgn lupe tuko link tau....

mai a.k.a ibu leya berkata... BALAS

salam cik dah, selamat hari raya.. owhh muda lagi cik dah nie yer.. muda setahun dari mai.. kalu mai, mai x kisah cik dah nak manggil ape, janji kita mesraaaa.. ;)

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

alah, tak kisah idah nak panggil rina akak ke, nak panggil rina saje pon boleh..mane² tak kisah, ikut keselesaan idah..

**psst, tp kalau panggil akak rase macam dah tue aje, ekekek..

Rizanaziem berkata... BALAS

akum cik dah...tak kisah la panggilan apa2 pun kan...sbb kakna (ibu ajeem) pun membahasakan diri ibu or kalo pangkat pd anak2 buah dgn panggilan 'meena'...sbb panggilan terhadap diri kita mengikut kesesuaian dan panggilan diri kita dlm family...kalo kakna (ibu ajeem) tak kisah...pd kakna (ibu ajeem) lagi suka kalo panggilan cam cik dah tu....i like...

idah @mama izzya berkata... BALAS

kak zue
alamak org kg ker?hik..hik
akak idah org kg pdg lalang gak..idah kenal adik ipar akak tu

idah @mama izzya berkata... BALAS

mai
hehhe..muda sethn jer..
ye btl x kesah la kan nk pggl ape..janji mesra gitu..hik..hik..

idah @mama izzya berkata... BALAS

rina
sbb dah terbiasa pggl nama rina..rase lain plk kalu pggl kak rina..huhuhu..

hahha rase tua ker kalu pggl akak?

idah @mama izzya berkata... BALAS

kak na
btl2 nama kiter ni ikut kesesuaian dlm fmly kan..

ada jiran skg kan dia tua byk thn ar tp pggl idah kak dah jgk..mcm terbiasa dah