Selasa, September 07, 2010

Balik Kampung..ooo...Balik Kampung

Bahang hari raya makin terasa kan..ari ni dah pun 28 Ramadhan..
cik dah ni lagila..malam tadi dah start kemas2 baju yang nak bawak balik Neram..
cehh macam nak balik sebulan..hik...hik..
tapi pesen cik dah ni walaupun kemas awal bukan terus masuk beg tau..
kumpul lu setempat..
susun2 mana yg patut di bawa balik...
bila dah cukup semua cik dah masuk ar dalam beg..
hah pahtu tengok ar 2 3 beg tepi dinding nanti..
seme nak dibawa balik..ye ar beg kena ar sorang satu..
muiz ngan fatihah jer share..cik dah ngan asben sorang satu..
gitu sokmo la cik dah buat tiap kali nak berjalan jauh..
penuh bonet kete..hik..hik...
cane la kalu kena naik bas ni..
adakah beg sorang satu jugak?
lama dah sebenarnya cik dah tak naik bas..
last skali masa 3 bulan kawen ngan abah..
dari KL balik  kuantan sorang2 sebab masa tu arwah ma masuk hospital..

nila umah cik dah kat Felda Neram..tapi ni gambar lama la..sebabnyer umah cik dah lain dah..
ayah dah repair dinding tepi sebab dinding kena makan di anai2..rindunyer nak balik ni..
tau dak setiap kali balik umah ayah,cik dah terasa macam arwah ma ada lagi dalam umah tu..segenap inci umah tu adalah kenangan cik dah bersama arwah ma..

orang dah start cuti..cik dah ari khamis ni la cuti..

SELAMAT BERCUTI YEK KAWAN2 SEME...
lepas raya kiter jupe semula deh!!!


6 kabo mende gok:

cheqna berkata... BALAS

sedihnya cikdah
tape..arwah ma beruntung kerana anak2 dia still tak lupakan dia..
moga arwah tenang disana
selamat balik neram ye =)

idah @mama izzya berkata... BALAS

cheqna
sedih ker?hehhhe..
idah ni pun sedih gak tp kena kuat semangat la..

~aSHa~ berkata... BALAS

hati masing2 dah ke kampung dah ni..ehehehee

LYaFRINA berkata... BALAS

woww.. smngt balik kg dh membawa ni.. idah duk mana leni??? berhati-hati yer balik kg..

idah @mama izzya berkata... BALAS

asha
mmg pun..hati dah ada kat umah kg agaknyer

idah @mama izzya berkata... BALAS

lya
idah dok kole teganu