Rabu, September 08, 2010

Laici Oh Laici

Salam 29 Ramadhan...bersua kiter lagi di hari last day cik dah bekeje..sure pasni seminggu raya blog cik dah akan bercuti & takde blogwalking lar...hehhhe..sebabnyer cik dah apdate blog kat opis ajer..time cuti memang cuti lar..bila dah tak berapdate sure takde yang sudi jenguk kan..kan..
berbalik pada title diatas nihah cik dah petang semalam dapat 2 tin laici..big bos melayu yang kasi..tapi cik dah was was la pulak sebab baru2 ni kuar  kat FB laici nih takleh makan..

nihah laicinyer..lum bukak pun lagi..bila dah was was baik tak yah makan kan..cik dah pun ada tanya kakak cik dah dok subang tu..dia pun pesan kalau terasa was was toksah makan ar..awal2 pose aritu ada minum laici nih..sebab masa tu tak rase was was lagi..tapi bila dah digembar gemburkan terasa was was la pulak..semalam cari maklumat kat halal jakim tak jupe pulak brand nih..


brand yang tertera 888..laici ni keluaran negara cina..tapi jenis camni la banyak kat pasaraya..kalau kat kedai makan pun sama..
Apa pendapat korang pulak..was was macam cik dah tak?huhuhu..

~kalu ikutkan byk dah yang kiter makan ni..kadang2 ada orang saje jer nak celarukan pengguna..


2 kabo mende gok:

S.I.T.I berkata... BALAS

idah,
kak was2 gok bile guna makanan dlm tin made in china ni. kalu takmboh was2 kite guna makanan dlm tin cap ayam je doh. mahal sikit dakpe asal halal.

p/s:kedai2 makan mcm papparich, old time white coffee pun dok halal tp org islam ramai je mkn situ. giler ah.

idah @mama izzya berkata... BALAS

siti
org lening dok th halal haram doh kak eh...tp kalu bleh kiter xboh ar terjebak lebih jauh lg