Selasa, Ogos 17, 2010

Senang Ati daa...

Aii..pose dok?Alhamdulillah cik dah pun pose lagi (blum tinggal da)
ati cik dah lega dah
aritu kan mak mertua dok wape sihat
sehari sebelum pose tu tetiba katanyer pening kepala
2 3 ari gakla hanyut jer rase
cik dah apelagi memang susah ati
dahla anak cik dah bawah jagaan mak bila cik dah ngan asben keje
dua2 lasak yang amat
so bila mak dah tak wape sihat
cik dah kenalah handle masak semuanyer (tanpa bantuan)
juadah berbuka & sahur (ala sahur tu perangat jerk)
jenuhla berkejaran balik keje
bos dah la tak kasi balik awal...huhuhu..
tapi alhamdulillah Allah swt permudahkan
sempat la masak2
ala masak2 yang simple jerk bukan reti masak pong
ari ke 5 dan ke 6 pose terkejut cik dah balik umah
mak dah siap masak menu utama
cik dah cuma masak nasi ngan buat yang lain2 jer
sempat lagi cik dah tengok jejak rasul srikandi..besh
Pagi tadi pun mak dah start semayang subuh kat masjid semula
(rutin dari dulu lagi)
alhamdulillah lega sangat2
bukanla cik dah nak susahkan mak sediakan juadah berbuka
cuma cik dah nak dia sehat seperti biasa
bolehla share idea nak masak ape kan
buntu tau bulan2 pose ni nak masak gape..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 jeng..jeng..jeng
puding roti simple yang sempat cik dah buat
sedap eleh padahal aku sorang jerk yang makan banyak
orang teganu panggil agar2..
simple jer ikut bahan yang sedia ada
roti dah dekat expired huhuuhu,agar-agar,susu cair,gula,perisa anggur & air
senang kan..
orang malas cam cik dah ni yang selalu nak makan sedap jerk bolehla wat camni



5 kabo mende gok:

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

idah, haritu mase balik mg mil ade ajar buar puding roti, tp rina takde pengukus leh pulok..resepi main salin dalam kepala aje, skang ni dah tak igt langusng dah..

idah @mama izzya berkata... BALAS

rina,puding tu bukan kukus la wat mcm biasa atas dapur

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata... BALAS

Salam idah,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

Zaidah berkata... BALAS

memang buntu klu nak masak ape setiap hari...nanti menunyer asyik sama ajekan...

idah @mama izzya berkata... BALAS

zaidah
memang pun..asik2 ayam jerk..huhuhu