Isnin, Ogos 16, 2010

Secukup Rase

Salam Ramadhan
Arini merupakan ari ke 6 umat islam berpuasa.alhamdulillah..
cane pose korang,full or dah tergantung..
alhamdulillah cik dah pose penuh lagi setakat nih..
2 minggu lagi tiba la giliran tu..hehhhe..
hah juadah berbuka dan bersahur korang masak ke beli kat bazar ramadhan?
yang tak sempat masak sohih la belikan..
sebut jer nak makan ape seme ada kan melainkan yang takdok jela 
tapi kena tanya poket dulu la yek...
bulan pose ni biasanyer nafsu belaka..
seme nak tapi bila time berbuka dipandang sepi jer..
cik dah dok berkesempatan lagi menyinggah ke bazar ramadhan
ala saje nengok2..
setakat ni memang masak sendiri jela juadah berbuka..
ala wat yang simple2 jer..
Korang perasan tak bila bulan pose ape yang dimasak memang secukup rase kan.sedap jerk..
yela seharian dah pose kan..mestila kiter nak ape yang kiter masak tu orang makan..
kalau bulan tak pose huh 10 kali rase lum puah ati lagi..kih..kih...
mula2 tu risau gak manalah tahu kan masak tak sedap,masin ke,tawar takpe la lagi boleh ejas semula..hehhe..
lagi2 cik dah dok ngan mertua..
orang tua tak serupa citarasa ngan orang muda ni..
tapi setakat ni alhamdulillah la..
makan ape yang ada dan jangan membazir.

SELAMAT BERPUASA UNTUK KALIAN


3 kabo mende gok:

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

betul dah tu idah, makan ape aje yg ade kan, jgn membazir..kite ni kalau pegi bazaar tgok, semua nak..bile dah buke, tak abih..

idah @mama izzya berkata... BALAS

tu ar rina..bila ape yg terhidang atas meja licin..uhh suka sggh rase..

marinahunny berkata... BALAS

salam singgah kat blog idah juge..thanks singgah blog saya ;)

k.trg kat mana ye..?