Ahad, September 15, 2013

Macam Ada Tapi Hakikatnya Sudah Tiada


arini dah 30 hari pemergian ayahanda tersayang..kejap jer dah sebulan pun tapi macam baru jer berlaku semalam
rindu tu memang toksah nak katala..menggunung rindunya....
terasa masih terngiang2 suaranya
dulu wajib call..bukanla hari2..paling kurang 3 kali seminggu
nak tepon selalu kang takde mende nak cakap pulak
yang penting call tanya perkembangan kesihatan ayah jer masa tu...dapat dengar suara pun jadila



itu rutin sebulan yang lepas...sekarang rutin tu dah takde sangat...kalu ada pun cik dah call umi la..walaupun cik dah takde pertalian darah ngan umi,,kasih tu tetap ada..cik dah bersyukur umi sanggup menjaga ayah sehingga ke akhir usianya...
perkongsian hidup umi ngan arwah ayah selama hampir 7 tahun...
bukan senang nak jumpa ibu tiri yang sanggup susah payah 
nak2 pulak adik beradik cik dah duk jauh..jarang balik..
terima kasih umi....


kenangan terakhir arwah ayah ngan umi
masa ni bulan 6...last skali masuk hospital
umi tak berenggang ngan arwah ayah..cik dah sempat balik jaga arwah ayah masa ni
cikdah bergilir ngan umi..bolehla umi rehat2kan badan dia..


kadang2 cik dah dok sorang2 kan...terlintas kat fikiran nak tanya khabar ayah...
terasa macam ada..tapi hakikatnya sudah tiada...
mula la berjurai airmata..

6 kabo mende gok:

mama leen berkata... BALAS

banyakkan sedekah al fatihah cik dah

Zee Suhaini berkata... BALAS

banyak bersabar yer cik dah..sedekah al-fatihah tuk arwah..

hainom OKje berkata... BALAS

Yelahkan CD....walaupun ibu tiri tapi ttp berterima kasih dgn dia kerana sanggup jaga ayah kita...bukan mudah tau nk jaga org sakit ni....kan CD!

hainom OKje berkata... BALAS

Al fatihah tuk ayah...

hazlina azmi berkata... BALAS

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan,penuh dengan resipi masakan..suke2..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Rizziela berkata... BALAS

Sedekahkan Alfatihah untuk Arwah Ayah

Bukan senang nak lupakan org yg paling kita syg dan hidup dengan kita plaing lama