Khamis, Disember 20, 2012

Jangan Pandang Belakang Congkak

Assalamualaikum wrt wbt....


hujan mencurah2 pagi ni...lebat selebatnyer macam waktu nak maghrib dah..........gelap guguk org ganu kata....sah kalu mencurah2 2 3 ari lagi tanpa henti mesti banjir la ganu kekgi......sudah masa nyer kan...

ok kembali ke jalan yang lurus sekarang...korang suka main congkak tak..eh eh skrg ada lg ker orang main....zaman it dah sekarang kan...2 3 ari lepas abg cik dah post gambar anak2 buah main congkak..
wah menggamit kenangan sungguh...anak2 buah balik berkampung seminggu umah ayah cik dah kat neram...sangat jeles kat korang semua..sebabnyer cik dah sorang jer tak balik time ni...6 bradik semua ada...terasa rugi nyer tak dapat berkumpul semua adik beradik.cik dah kan dah balik awal lagi menziarah ayahanda kesayangan..selepas ayah kuar hospital....berlagak bujang sekejap...balik sorang...

eh eh melalut la pulak...nak tau tak congkak yang anak2 buah main ni sebenanrnya ayah dah letak lam stor...dorang la pegi kutip balik....wah seronok pulak tengok dorang main...




tengok betapa bersungguh dorang main...anak2 buah semua dah besar2....yang laki tu abg gemoks 
baru jer amik result pmr semalam...yang kelakarnya result b c d jer...tapi mintak hadiah ngan maksunyer macam dapat straight A tau.....

 tengah menanti giliran main congkak....



****orang tua2 selalu marah main congkak malam2....nanti time tido mesti terdengar bunyi guli....ye ker x erk?



6 kabo mende gok:

NM03 berkata... BALAS

atas umh saya selalu bunyi guli... seram!

Riedaffya ibrahim berkata... BALAS

suspen tgk tajuk...tp congkak sy selalu kalah tau..

Siti berkata... BALAS

dah ade kejadian congkak berbunyi tp bile intai takdok org. seram. sepupu kak siap terkencing dlm seluor. kejadian masa kak kecik2.

Eliss Mie berkata... BALAS

lama tak main congkak. tapi x tahu pulak x leh main malam2 :p

eynda berkata... BALAS

Kecik2 dulu terrer la main congkak coz tahu satu formula... sekarang dah tak ingat... congkak kayu tu susah jumpa sekarang kan...

deq's qienz berkata... BALAS

dah lama rasanya saya taka main congkak nih..hehee cam best pulak ya