Isnin, Oktober 08, 2012

facebook oooo facebook......



Cucu: Nek, nek…. datuk
meninggal dunia..
Nenek: Bila cu..?
cucu: Baru jer ni, jatuh
dalam bilik air, cepat nek,
semua org tengah
berkumpul..
Nenek: iya iya..! eh, cu…
pinjam ipad kamu dulu
jap..
Cucu: La, nak buat apa nek?
Nenek: Nak buka FB
Cucu: ohh, pasti nak update
wall kawan-kawan nenek
atas kematian datuk ya?
Ok, dah nek..
Nenek: Bukan la cu…. Cuma
nenek nak update status
Nenek dari “Married”
kepada “Single..”





senyum sensorang bila baca 

pengaruh facebook sangat2...

semua mende nak di apdate status

korang pulak ada jugak ke camni...

facebook tempat meluah segalanya..
.
kalu cik dah rasenya jarang sangatla apdate..

gambar pun skali skala jer ada

seganla nak apdate status ni...huk...huk....




4 kabo mende gok:

rieda_ffya berkata... BALAS

hehehe..kelakar bace..psl fb..kalo dlu yerla semua bgtau kat fb..tp bile tgk masing2 cam berlumba nak wat status msg2..sy naik muak..tu la sebab sy beralih ke blog...lgpn kwn2 terdekat sy akan tau ape2 psl sy dr blog le..lgpon fb da nmpk mcm medan menunjuk pon ade..betul x?

cik dah faridah berkata... BALAS

@rieda_ffya
betul2 kdg2 muak tgk org suka benor masuk bakul angkat sendiri...

Yaya Azura berkata... BALAS

wah nenek!pantas update status! haha
FB kadang2 bosan jugak...

Eliss Mie berkata... BALAS

saya buat join contest dan auto blog post jer ke fb. kalau ada nak chat dengan orang tu jer masuk :p