Selasa, Oktober 30, 2012

1 hari di New Zealand

Assalamualaikum wrt wbt........

Raya Haji ke dua..kitaorg terbang ke New Zealand....
percaya tak?heheheh..balik hari lagi......
tapi bukan terbang dengan kenderaan bersayap la
terbang dengan kereta wira ajer...sampai jugak rupanya 


gambar pinjam en gugel sbb tak sempat nak benti tepi jalan semata2 nak amik gambar signboard...hehehe..

fuhh berangan jerla nak pergi New Zealand betul2....sebenanrya kami ke Kg New Zealand yang terletak di Maran....kalu nak tahu tempat ni kena lalu hiway lama...kalu lalu LPT jupe signboard jela...
dari rumah sejam lebih jer ..lalu kat gambang water park

sebenarnya kami ke Kg New Zealand sebab sepupu kawen ngan org kg kertam
lagipun ayah beria2 nak pegi...tengah2 sakit lagi pun nak berjalan jugak
kami ikutkan jerla..kesian jugak kat ayah asik berkurung jer lam umah
sampaikan ada yang menegur ayah dah putih....heheheh



dalam perjalanan...fatihah suka sangatla amik gambar dia...pakai syiria lagi....


 merah itu mak ngah.....ingat nak pakaikan fatihah baju merah tu masa acara korban tapi risau takut kena kejar lembu..hehehhehe...
(berdasarkan pengalaman sendiri kena kejar lembu...kwang..kwang...)



pengantin yang di rai....yang lelaki tu pengantin dan pengapit tu sepupu cik dah...mak dorang adik ayah.....



and last sekali.......inila dia tuan tanah kedaung ...wah wah makin berisi n comey kan..kan...
hahha perasanggggg nyer....
setiap kali kawan2 tengok cik dah mesti tanya preknen ker?
asal pakai jubah jer nak pegang perut aii.....

cik dah tak mengandung tapi mengandungi adala.............



 2 bulan selepas makan vco..amacam ok tak....rase kulit muka lebih lembut...senang nak sapu bedak tak payah beria pakai krim...
tak tahula perasaan diri sendiri kut......
org pempuan kan......





16 kabo mende gok:

Deq's Qienz berkata... BALAS

wahh cik dahh..hinggatkan betul cik dah ke new zeland..terkena la pulak sy..adeyyy :(

Yaya Azura berkata... BALAS

cikdah, ada lembu new zealand dok situ..hihi
Sebab apa ye kg tu dapat nama gitu? Heran pulok waser

♥cikmOt♥ berkata... BALAS

lama tak p sini...

cik dah faridah berkata... BALAS

@Deq's Qienz
wakenabeb ari selasa yek

cik dah faridah berkata... BALAS

@Yaya Azura
dok tahu gok lembu2 ni..kut kena wat sembelih korban doh..heheheh..

ntah ler..ada gak baca asal usul..dulu nama kg kertam..pahtu org NZ bantu peneroka...tu yg jadi nZ tu..betul @ tak dok pasti la

cik dah faridah berkata... BALAS

@♥cikmOt♥
cik mot org jengka kan..mesti biasa ngan NZ

@lfidah @dim berkata... BALAS

ingatkan betullah pi new zealand..:-)

deno berkata... BALAS

haaa.... tempat tu! deno pernah tengok kat TV1 :)

Eliss Mie berkata... BALAS

dok pernah sampai lagi kat situ.

cik dah faridah berkata... BALAS

@@lfidah @dim
betulla ni pegi NZ jauh..tp NZ yg dekat..hehehhe

cik dah faridah berkata... BALAS

@deno
mesti glemer kg ni

cik dah faridah berkata... BALAS

@Eliss Mie
kalu lalu hiway lama mesti lalu punyer

teratai berkata... BALAS

Wah ke New Zealand Best tu w/p kg je...btw selamat hari raya haji:)

InaAchik berkata... BALAS

salam cikdah...
suami ina KT kat panji alam. tapi blk raya hari tu ina ade gi gong badak sebab akak achik duk situ. :)

cik dah faridah berkata... BALAS

@teratai
bawak ayah jln2 kak..sian jgk asik terperap...

Cik Tie@Akak berkata... BALAS

kat tmpat akak ni kalo nak VCO,agen nak kena order..tu yg leceh tu..malas nak tunggu