Rabu, September 12, 2012

Minyak Kelapa Dara(VCO)~Jom try



nak share 1 mende ngan kawan2......cik dah baru jer try minyak kelapa dara (vco)...start makan lepas raya..kira2 2 minggu lebih dah...kalu ikutkan VCO catalyst ni dah lama femes dikalangan blogger tapi cik dah baru jer try...

masa pose aritu cik dah batuk2 sampaila lepas raya tak baik2..kira2 3 minggu jugakla..muiz ngan fatihah pun sama batuk...kalu time malam sian pulak tengok anak2 batuk time tido..bila dah batuk lama2 ni risau jugak..
lagi satu cik dah ni ada resdung aka seduang org teganu panggil..dah lama dah..kejap baik pahtu datang balik penyakit bersin keterlaluan..sampaikan terasa kat tepi hidung bengkak...bersin pulak bukan sekali dua tapi berkali2..korang bayangkan la kalu dah bersin berkali2...tak ke malu orang tengok....
tengah bawak motor pun pernah bersin teruk..

vco yang cik dah beli ni jenis softgel..jadi senang ar nak makan...tak terasa di tekak...yang jenis cecair pun ada..harga pun takla mahal...kalu kat pasaran rm 39.90...ada 60 biji..boleh guna dua cara..makan atau sapu..tapi cik dah jenis malas nak sapu kat muka jadi telan jer senang..2 biji 1 hari..
seminggu makan sedar2 tak batuk dah..alhamdulillah lega..seksa kalu batuk lama2....kalu ikutkan banyak kelebihannya...tapi setakat yang berkesan ngan cik dah n anak2....dapat hilangkan batuk n selsema la...bersin seduang pun xde dah...kalu bersin skali tu normal la...yang berkali2 tu tak normal

aritu cik dah beli vco ni melalui fb..harga rm39..dah disebabkan 1 kuarga dah makan..jadi cepatla habisnya...semalam cik dah beli lagi kat kedai yang jual kosmetik n jamu2 kat bandar k.teganu...dapat harga rm35 jer...hehehe..dah tau ada yang murah sket nanti leh beli lagi kat situ....



vco ni sesuai untuk semua golongan tak kira tua muda budak2 pun boleh....yang tengah preknen pun boleh makan...nikan supplement jer...


ada sape2 nak try ker @ susah nak g beli..cik dah leh tolong belikan....kalu kebetulan pegi bank bolehla singgah kedai tu....




888888888888888888888888888888



Kebaikan-kebaikan VCO:
• menghilangkan parut jerawat & strecthmark
• kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak & juga kering
• melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dr sinaran matahari
• Pengurangan kenaikan jerawat
• Mempercepat penggantian sel-sel mati dgn yg baru
• melambatkan proses penuaan
• mengatasi masalah kerosakan gigi
• melindungi tubuh drpd kanser payudara & kanser rahim
• mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
• melindungi diri dari serangan osteoporosis
• melegakan pernafasan (mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong)
• membunuh kulat, bacteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan)
• amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita
• melawaskan pembuangan air besar dan kecil
• memperbaiki pencernaan & penyerapan vitamin2
• meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal, mental
• PMS akan teratur
• Mengurangkan berat badan bg seseorang yg ada lebihan lemak sahaja (org kurus sekiranya makan tiada effect, weight tetap maintain)
• Mengurangkan tidur berdengkur


VCO sgt sesuai diambil oleh:
1) Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
2) Org yg mempunyai masalah muka berminyak
3) Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal
4) Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight.
5) Org yg ada alahan terutama jenis seafood.
6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.
Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan
9) wanita yg mengalami senggugut
10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur
11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil




5 kabo mende gok:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata... BALAS

sy mmg amal mkn vco ni,
tp gitulah.. dop igt sokmo nk mkn mlm2.. heheh
cekdah beli mane dpt 35? ce kabo gop sbb lely beli 39 kat booth giant..

rieda_ffya berkata... BALAS

si cikdah...ari tu ade gak tgk kwn makan..kat kola gnu mane kedai mane cik dah..sng nk cari kalo tau kedai mana...da lama berkenan nk makan..

cik dah faridah berkata... BALAS

sya beli depan maybank kuala trganu...kedai ni sebelah affin bank..sebaris dengan kedai kain laila rawas

rieda_ffya berkata... BALAS

thanks cikdah..rase nak pi rembat jugak le...

Tanpa Nama berkata... BALAS

dekat farmasi sebelah pustaka seri intan tu eh?