Sabtu, Ogos 04, 2012

Bila dekat2 nak raya mesti ada kad raya

Salam Ramadhan.......

Alhamdulillah dah setengah bulan kiter berpuasa...sekejap pulak rasenya.......
menanti nak raya la ni...budak2 la yang eksaited kan..lagi2 yang baru belajar berpuasa...
muiz & fatihah pun cik dah start training berlapar...bukan berpuasa cam orang dewasa la...
start makan pagi 7.30..erm bertahan gakla sampai kul 2 lebih......tapi sempat buat gitu ari jumaat jela time cik dah cuti....okla kan dari tak training langsung......

awal 2 puasa dorang dah sibuk tanya raya......teringat pulak ari pertama puasa muiz dah tanya kenapa orang tak datang lagi rumah....hahahha rupanya dia sangka puasa tu raya.....amboi anak..puasa belum dah nak raya..kih...kih...


bila dekat nak raya tak sah kalu takde kad raya kan....tapi zaman sekarang orang send kad raya kat facebook jer...teringat pulak dari kecik hingga meningkat remaja..mesti tertunggu kad2 raya dari kawan2.........bila dapat kad terasa ada yang mengingati kiter...terus melekat dihati...
masa zaman sekolah rendah terlebih kreatif...mana ada duit nak beli kad raya...jadi cik dah & kawan2 wat kad raya sendiri pakai kad manila....pastu lukis la kat kad tu gambar ketupat..ape saje yang berkaitan dengan raya..seronok sangat masa tu...dah siap bagi jer kat kawan2..kire tukar kad suka sama suka la.......nostalgia betul kad raya buatan tangan.........
bila dah ada duit belila kad raya ...bagi kawan2 yang jauh sket..siap lekat duit syiling 20 sen..konon2 duit raya..hahaha
sekarang rasenya takde dah kut yang wat kad raya sendiri by tangan...lukis cantik2...

satu lagi yang lebih kreatif......kumpul2 semua kad raya pastu dihari raya gantungla kat dinding & ranting kayu perhiasan rumah...wah cantik.......tapi cik dah tak wat gitu pun...pernah tengok kat umah yang cikdah pegi beraya......

bila zaman dah berubah...hantar ucapan by sms jer...
pastu sekarang beralih ke facebook...and blog..............
1 ucapan untuk semua.......pantas......

agak2 ada sape2 nak bagi kad raya untuk cik dah?



nah untuk korang







5 kabo mende gok:

sHaR!Na eLyaNa berkata... BALAS

slam ramadhan..da follow kamu

Cinta Misteri berkata... BALAS

CiM dh dpt 5 kad raya. Ada lg kot tu yg menyusul...hehe

rieda_ffya berkata... BALAS

hehee..kite pon da x dpt kad raye lg..tp jaman dlu best kan..kad raye buat sendiri.

gadisworld berkata... BALAS

mmg best kenangan dulu..ingat jer masa time sekolah dulu, berebut2 beli kad raya pastu hantar..yang kelakarnya, hantar kat kawan sekelas jer pun..ha..ha..zaman skrg ni budak2 dah tak merasa dahh...

Errah berkata... BALAS

dah lama xdpt kad raya...kalau dulu2 siap gntung2 lg dkt rumah yg kwn2 bg.