Selasa, Julai 03, 2012

Penat Sangat2.........ermmm kesiankan..kan...

Assalamualaikum wrt wbt........

dah tengahari baru nak bersiaran......nak wak cemana  keje kena dahulukan..betul tak?
pagi tadi memang teramat sibuk...bukan sibuk sikit tapi sibuk banyak...sekarang time lunch jadi nak rehat2 kan diri dulu........letih yang amat sangat...sejak skop kerja bertambah kena bahagi masa betul2...
dulu2 hanya buat akaun sajer..jadi memang banyak masa terluang..sebab time tertentu jer keje banyak..sekarang keje dah double...kena wat declaration kastam...skop keje baru bermula bulan ini
jadi kejeku skg ada dua la akaun +  kastam........

mana tak letih lepas submit on9 kena pulak kuar terjah kastam...jemput dorang wat pemeriksaan stok pulak.......dalam seminggu 2 kali kut kena terjah kastam......maknanya dalam sebulan congak2 ada ar 8 kali kena ke sana...pengsan...dulu masa wat akaun saje sebulan hanya sekali pegi bank...skg dah berganda2 kerjanya...

itu baru penat bahagian kerja...bukan nak mengeluh tapi dah tanggungjawab memang kena terimala...hujung tahun tak naik gaji tak tahu la nak cakap..heheheh...

masalah lagi satu..dah 2 minggu terpaksa share motor ngan en sani...motornya masuk bengkel..rosak tak boleh start...almaklumla dah tua...macam nak kena beli baru jerk...jadi bila dah bershare2 ni kena la tunggu menunggu...paling tak suka sebenarnya...........time kerja cikdah kan 8-5..en sani pulak 8.30-5.30.......kereta ada..tp cik dah tak reti bawak..huhuhuh...jadi terpaksa la tunggu menunggu......
hari2 3 stesen kena benti.....mula2 ntar fatihah umah tok dier..pastu ntar muiz sekolah..yg ke 3 drop en sani kat tmpt keje dia..last skali baru leh masuk opis cik dah pulak.......4 org 1 motor...ape boleh wat..seb baik anak tak besar mana...hik..hik...harap2 cepatla motor en sani siap di repair..tak sanggup dah rasenya begini........balik keje lewat pastu mula la culas nak masak...letih kan...

sekarang pulak CIK P x datang2 lagi...lewat dah ni.
mungkin sebab keletihan yang amat atau cik dah sudah bunting pelamin 
malas nak cek lagi..............

sekian...............
aku yang keletihan........




6 kabo mende gok:

Siti berkata... BALAS

Bunting pelamin? Hahaha..

pena rozie berkata... BALAS

gaji naik tak. hik3....

izz iizza berkata... BALAS

ambil masa berehat..:)

adam narzuan berkata... BALAS

wahh rajinnya cik dah.. hehehe.. sabo ye.. keje kan ibadah.. hehehehehe..
kemah keming... Salam ziarah dari adam.. Peaceeee....

[PCL] berkata... BALAS

baik2..hati2 naik 4 org satu motor tu..xper lebih menjimatkan..sy pon lbh suka bermotoran..

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... BALAS

ala cik dah..yaya dan suami pun merempit..senang dan cepat.hikhik..kalau hujan baru naik kete..