Ahad, Jun 10, 2012

kursus latihan first aid & cpr..

assalamualaikum wrt..wbt
salam ahad.ari pertama persekolahan setelah bercuti 2 mggu.bermula la rutin kelam kabut cikdah..walaupun baru sekolah tadika tapi cikgu mmg tekan murid supaya cepat pandai..aduss...tensen jgk maknye nak ajar kat umah tapi cuti ni muizzuddin memang asik main jer.tak sentuh sangat buku.bagus betul maknyer.harap2 muizzuddin tak efek2 ape..
semalam terlibat dengan kursus so
arini masih kepenatan lagi.cuti ari jumaat  pulak macam tak cuti jerk .cuti 1 ari je kan.dengan jiran pun dah lama tak berjumpa mata.jangan la jiran cop cikdah sombong
semalam kursus latihan first aid dan cpr..bunyinya macam remeh kan tapi sebenarnya susah jugak.dengan menghadiri kursus ni banyak jugak ilmu yg dpt ditimba.bukan senang sebenarnya nak handle kalu betul2 berlaku kecemasan .
bila sebut first aid & cpr..mesti taukan ape yg berlaku.ktorg semua kena wat cium cium.bukan cium sesama kiter tapi cium kat patung.semua kena buat takde yang terkecuali pun.fuhh kalu ikutkan semua perasaan ada.malu sangat2.tapi bila dah trainer suh semua test patung tu jadi hilang malu.kalu tengok pada patung tu macam senang jer nak handle rupanya susah giler.2 3 kali kena buat.tekan dada aje 30 kali.fuh bayangkan.hembusan cium cium plk 2 kali hembus.masing 2 suka hati tak ingat dunia.
pengalaman yang paling tak dapat dilupakan masa belajar bab kecederaan dan pendarahan.trainer tunjukkan gambar2 ngeri.masing2 dah nampak lain.yg tak boleh tengok darah pun ada.heheh.kalu realiti tu tak tahu ar cemana.skrin last skali menunjukkan gambar pisau tertusuk dileher.tiba2 bunyi macam org terkejut ala2 macam nak jatuh pengsan terkejut tengok darah.org tu pulak terus menuju ke arah cikdah yg tgh takut2 tengok gambar ngeri.
korang bayangkan orang tu tiba2 mintak tolong merayu2 depan mata.ingatkan serius.rupanya lakonan.cikdah gelabah tahap gaban ingatkan sakit betul2..bila trainer cakap tolongla.baru cikdah hahaha tersedar dari mimpi kut...ala2 WaKeNaBeB pulak tau.malu muka sekejap.dahla dari start training asik nama cikdah jer disebut.mcm zaman sekolah plk.trainer wat contoh suka tengok movie.aduss..
next week bersambung lagi kursus ni.kadang2 seronok jugak join kursus 2 cam gini.takdelah asik bekerja jer.
Published with Blogger-droid v2.0.4

1 kabo mende gok:

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... BALAS

nampak remeh kan..tp kena belajar tekniknya..yaya pernah dapat sijil CPR tapi dah expired pun..