Rabu, Mei 23, 2012

Projek Kueh Raya

Assalamualaikum wrt wbt......

amboi2...arini baru 2 rejab la cik dah..cepatnya dah fikir pasal projek kueh raya....hehehe bukan cik dah punyerla...cik dah ni mana la ada masa nak berprojek2 kueh raya..cukup wat untuk makan diri sendiri jer..
aritu singgah kat kedai pisang goreng..makcik tu cakap dok sembang2 ngan jiran pasal projek kueh raya..
dia nak suh cik dah letak sample dekat tempat cik dah keje...fuhh terus lemah semangat..cik dah ni memang tak reti nak berjual2 an...kang orang tak nak beli nanti cemana...hahah cepatnya buat kesimpulan..

katanya dia nak buat popia simpul,popia bersalut nestum ngan karipap kecik...lain2 tu tak tahu lagi ...nak kalau betul dia nak bagi sample nanti ..test jela....kalu orang nak order alhamdulillah.......kalu orang taknak nak buat cemana kan...takde rezeki la tu...

kalu bab2 popia ni..cik dah boleh wat sendiri...tak payah order ngan orang dah...kueh raya paling senangla...korang pun boleh buat punyer..raya tahun ni kena prepare untuk 2 buah rumah la..rumah sendiri ngan umah mertua..kalu yang beli pun ala senang jer..cik dah tunjuk2 kat mydin jer..hahaha..
murah pun murah..kueh sekarang mahal2 dah kalu yang order ngan orang...mana yang malas tu tutup mata hulur duit jela...

itu citer bab kueh raya..bab baju belum lagi...tak lama lagi tempahan jahit baju raya mesti tutup awal..pasal raya kan bulan 8 ...bila dah gini terus berkobar2 nak beli mesin jahit..hahah tiap2 tahun gitu..
tapi belinya tidak...cik dah ni tak sesuai beli baju ready made..ada jer mende yang sedap dipakai nanti..
almaklumla cik dah ni rendah kentot pulak....gane2 pun mesti nak upah orang jahit...tapi cik dah booking sepasang jer...bolehla..tapi kalu takdok pilihan tetap beli ready made jugak..dan akhirnya pakai sekali jela time raya...beli yang murah2 saje...hua..hua..

cik dah ooo cik dah..pose ganti dah habis ke belum?asik sangat dok citer pasal kueh raya ngan baju raya tu...belum..belum..tutup muka...ada balance 4 ari lagi...insyaallah dalam masa terdekat kena lunaskan jugak...korang dah habis ker?alhamdulillah.....

dan akhir sekali.......pernah baca tak kisah Norma yang menghidapi barah otak tu...kalu belum baca boleh baca kat blog Moon punyer blog..apdate terkini dari blog kak munirah..norma telah meninggal dunia pagi tadi lam kul 1..alfatihah & takziah untuk keluarga arwah...terus terbayang anak kecik bernama Rafiq...anak arwah...sikecil yang kehilangan ibu..






5 kabo mende gok:

pena rozie berkata... BALAS

entah lah... tahun ni nak buat ke tidak...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata... BALAS

Salam Takziah utk kuarga arwah.
semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman, amin!!
AlFatihah..

psst.. amboii.. wat kue raya dh..
liut kan, heheheh

cik dah faridah berkata... BALAS

pena rozie...

hehe soalan yg takleh jawab tu

cik dah faridah berkata... BALAS

leily..

dok wak lagi la kueh tu...kalu wat skg mesti hbis sekelip mata jerk

Hilmirda Daud berkata... BALAS

kat sini adé yg dah tak terima tempahan baju raya lagi... nasib baik amy hantar awal.