Ahad, Februari 20, 2011

Sapekah yang harus dipersalahkan

krisis kurier service
kampeni cik dah memang pakai 2 3 kurier service
yelah seme mende nak kena cepat
so bila salah satu kurier service ni takleh nak pick up surat kiter
so kiter ada pilihan lain utk kurier
malas la nak sebut nama2 kurier2 ni
so cik dah gantikan ngan kod A B C
masalah adalah berkaitan reverse charge dari tempat lain

kurier A -dulu mmg selalu guna,tp bila dorang wat hal n tak mo pick up yg reverse charge punyer so kampeni cari kurier lain
kurier B ~ok sangat2 n laju tp mahal sket la
kurier C -ok jgk ..tp kalu nak suh pick up reverse charge kena fax details dl..
kejadian berlaku khamis lepas
surat yg patut di reverse charge dari kementerian kat kuantan tak dapat dikesan
surat tu memang penting
sepatutnyer kurier B yang pick up surat tu
tapi surat tu dah di pick up oleh kurier lain
sungguh misteri
so kami agak mestila kurier C yang amik
sebab takleh nak syak kurier A yang amik sebab dorang kan takmo pick up dah surat yang reverse charge
tapi kurier C tak amik pun
sungguh misteri
so pagi ni dengan hati kebal coll la kurier A nak pengesahan 
kurier B ngn kurier C mmg cakap takde
bos kurier A dorang tak amik pun
siap marah2 kat kampeni ktorg tak nak guna kurier dia dah
habis kalau kurier dia tak buat hal 
memangla terus setia
ketiga2 kurier service ni tak mengaku
 so surat tu dikire hilang tak dapat dikesan
tup tup datangla budak penghantar surat dari kurier A
dah lama dah budak tu tak datang sini
jeng..jeng..ooo tadi tak ngaku pick up surat kiter
pastu marah2 lagi tuduh kurier dia
sekali betul kurier A yang amik surat tu
hampeh kan
kurier A ni cam nak sabotaj pulak
jap lagi meletupla gunung berapi tu
fuhh panjangnyer
agak2 sape yang harus dipersalahkan

1-kampeni ke yang bersalah sebab guna kurier service sampai 2 3..
tujuan adalah standby

2.kurier B & C

3.kurier A

kalau cik dah kurier A yang bersalah sebab kami tak kuar arahan pun suh pick up surat tu
bila nak pengesahan dia kata tak amik
tapi 2 jam lepas tu molek ada mari ntar surat tu
sangat 2 hampeh












5 kabo mende gok:

CWM Safari berkata... BALAS

mesti la budak phantar surat tu. napa g antar.hehehehe

Warna Warni Kehidupan berkata... BALAS

haha patutnya senarai hitamkan terus jek kurier tuh

dyea irdina berkata... BALAS

mak oiiii...kurier pun main kotor jugok ork...apa la...pirst time dgr citer korier bermasalah..ye la korier kat malaysia sema kan swasta..cekap dan episeng lakaer...

rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

ishk, mister betul gini..erm, rina penah keje ngan comp courier service..sistem dah ade, cuma despatch yg keje memain..so bnyak surat dan barang yg pending..ade jugak barang² yg miss pick up..

Zue AnnaLeeya berkata... BALAS

haishhhh.... klu kurier tuh dah byk masalah mmg patut kampeni idah blacklist jer... menyusahkan jer kan???