Rabu, Disember 29, 2010

blog sudah diterjah oleh Riwayat Hariku

Salam & Selamat Pagi Semua

Pagi2 sure cikdah buka blog dulu..
and arini blog cikdah telah direview oleh En Sop Riwayat Hariku
memang sangat teruja bila ada yang review and komen blog kiter
yela mana ada yang sempurna kan


rumusan yang en sop buat untuk blog cik dah
Blog yang menarik. Namun masih boleh dipertingkatkan dari beberapa perkara seperti susunan template dan pemilihan template. Sebagai contoh, jenis dan warna tulisan menarik tetapi tidak semua suka tulisan tersebut. Ia agak sukar untuk dibaca dan kurang mesra pelawat. Tulisan berbentuk standard dan warna yang jelas adalah yang terbaik.

Blog perlu sentiasa dipromosi dan aktif dalam pengeluaran entry. Lebih kerap, lebih baik!
kalau korang pulak 
ape pendapat korang tentang blog cikdah
pendapat korang tetap cikdah terima dengan hati terbuka

8 kabo mende gok:

Zaidah berkata... BALAS

zai cuma nak beri cadangan ajelah...hehehe....cikdah memang kena carik template yang menarik...maksudnyer warna yang light tapi lembut....macam zai template memang gunakan yang blogspotnyer classic cuma daripada segi warna ajelah zai tukar supaya sebarang perubahan nanti zai tinggal tukar warna aje....

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

time kasih kak zai..huhuhu kena renovate la jawabnyer yek nak bg mesra pengguna

acik mimie berkata... BALAS

acik mimie pun nak komen yg sama jugak dengan cik zai ... cikdah upgrade tempalte je ... buat 3 column ... mesti gedebommm cunnn ... hehe ... gudluck ye ...

cik dah ganu kiter berkata... BALAS

acik mimie,bukan taknak wat 3 column tp mcm tak ckp ruang la..

nnt kena try la mana yg ptt

padin berkata... BALAS

ahah..pendapat aku ler, elok gunakan font biasa aja, dan kurangkan widget yang "biasa- biasa" aja.. hee

semoga maju jaya..

Tuan-Belog berkata... BALAS

mmm....bg sy la kn...baek buang je widget yg widgeo (status visitor) tu...ramai yg menyampah ngan widget tu sebab akan selalu kuar popup new window...lg stu yg banner GA tu samakn sume saiz die...bru nmpk kemas...hehe...sy xpndai sgt nk komen2 ni...

eiela berkata... BALAS

pendapat saya la kan, akak kurangkan widget dan buat page di blog nih. mesti best.

Latest Entri :
Tumbang Di Tendang Kambing

K-Baby berkata... BALAS

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com