Isnin, Ogos 30, 2010

Bahang Hari Raya

Alhamdulillah dah 20 Ramadhan..cane korang masih bertahan puasa penuh ker?
cik dah dah start sahur kul 7..sayang pulak  aritu lagi 2 jam nak berbuka jer lagi..tapi nak wat cane kan mende gitu mana leh tahan2..
sana sini dok citer persiapan raya..meriahnyer raya tahun ni yek!
persiapan cik dah biasa2 ajer..buat yang termampu ajer..
uii time sekarang jammed giler kan..
jalanraya jammed dalam pasaraya pun jammed..hik..hik..
oh lupa dalam bank pun jammed
masing2 pakat nak tukar duit raya
terbantut cik dah nak tukar duit raya kiriman orang
kat 60 orang beratur panjang satu kaunter jer bukak..
batal kan niat settle kan keje cik dah lu..
cik dah ke maybank kole teganu sebenornya nak cashkan cek yg berjumlah hampir RM10K
uissh debar giler..tapi nak wat camner 
duit2 tu seme untuk pinjaman hari raya (untuk staff ler)..
yela kesian kan kami gaji ciput jerk (teganu gaji muroh yek!termasuk kerani cabuk cam cik dah ni)
seb baik bos baik ati bagi pinjaman hari raya & bonus
alhamdulillah bolehla wat beli pape yang patut nanti
korang dah settle ke persiapan raya nih
kalau ikutkan hati seme mende nak belikan
tapi perlu beringat yek kengkawan
nak makan megi je ker lepas raya
takpun pakat ramai2 habiskan kuih raya la yek
sesambil menanti gaji bulan september..hik..hik

~walaupun x pose cam pose gak sebenarnya
mana berani nak g minum air  kat pantry..kang kantoi tak pasal2..


6 kabo mende gok:

az rina a.k.a jaijina berkata... BALAS

jalan dah stat jammed skang ni kan..pegilah mane² pon, kompom berhimpit² punye..

bestlah org² dapat bonus..rina ni tak nmpk jalan lah nak bonus..

idah @mama izzya berkata... BALAS

rina
tu ar pasal..jammed kete ngan jammed org skali..
alhamdulillah rezeki tiap2 thn pekerja tesac gong badak

cheqna berkata... BALAS

cheqna tengoh makan roti lam bilik sakni letih g mydinn tetiba kerani tegur muahahahaha
kantoi..

idah @mama izzya berkata... BALAS

cheqna
kantoi..huhuhu..
tp nak wak gane dok pose kan..dokleh seksa perut tu..hik..hik..

Ogy berkata... BALAS

salam ziarah....mcmana dgn persiapan raya?

idah @mama izzya berkata... BALAS

thanks ogy..
persiapan raya stakat ni ok..
baju dah settle cuma kuih jer blum