Ahad, Disember 01, 2013

Blog Semanis Senyuman tak semanis dulu

ape kabar semua?ada yang rindu cik dah tak?mak aihh bersawang dah rupanya blog ni...sebulan dengan jayanya tanpa entry....bagus2 cik dah...nampak sangat lepas ni blog semanis senyuman akan terbiar lagi....thanks pada yang sudi singgah sini..jasa mu ku kenang sampai bila2...

ikutkan hati banyak sangat nak cerita...tapi tak berdaya...mood kelaut...sesuai sangatla dengan musim tengkujuh kat pantai timur ni...hahah ada kaitan ker......

untuk pengetahuan semua..(ceh bajet ramai jer baca)...cik dah alhamdulillah sihat2 ajer..berita gembira untuk kamu..kamu...dan kamu....
keluarga cik dah akan bertambah ahli tak lama lagi...alhamdulillah...
Subhanallah Maha Suci Allah...
setelah insan yang cikdah paling sayang pergi buat selama lamanya.
cikdah dapat berita gembira pula bahawa tak lama lagi akan dikurniakan ahli baru...alhamdulillah..indah sungguh janji Allah swt pada umatnya..
arwah ayah cik dah takde 3bln setengah..dan usia kandungan cikdah baru nak cecah 3 bulan..
dulu masa arwah sakit..selalu sangat cik dah cakap ada hikmah kut tak mengandung sekarang..
sebab selalu ulang alik jaga arwah ayah bila time masuk spital 
tinggal suami tinggal anak2 balik kampung naik bas sorang2.
masa tu memang cikdah tahu fatihah dah besar 5thn pun..kawan2 pun sibuk bertanya bila nak tambah ahli...tapi belum masanya..

setelah arwah ayah pegi memang terasa down sangat2..arwah ma meninggal pun tak sesedih ni..kedua2nya rapat ngan cikdah..almaklumla cik dah anak bongsu..berani walaupun arwah ayah garang
adik beradik pun jeles tengok cik dah leh rapat ngan ayah...

setiap kedukaan pasti akan muncul kegembiraan...bukan selamanya berduka
arwah ayah dan arwah ma tetap tersemat dihati tiada galang gantinya......

3 kabo mende gok:

mama_saly berkata... BALAS

As'salam cik dah..
Sedih plk saly bca entry cik dah ni..
Sabar dlm mhadapi ujian ssungguhny ada kemanisan dlm stiap kpahitan..
Alfatihah buat arwah ayah & ma cikdah.....semanis senyuman tetap semanis dulu..:-)

Riedaffya ibrahim berkata... BALAS

hai idah...xpe lepas ni kite update sokmo ok..

Sherwieyna Muzzawer berkata... BALAS

Banyak kan bersabar dan doa banyak2 ye.