Khamis, Januari 10, 2013

Anak Adalah Anugerah

Jadi beranak la ramai2..statement tak boleh blah dari cikdah..
rasenya cikdah tak konfiden kut untuk ada anak ramai2
setakat sekarang ni 2 orang pun rase dah naik pusing kepala
tapi kalu dah rezeki untuk cikdah tambah anak lagi..alhamdulillah rela hati menerima nya
anak kan anugerah yang tak ternilai
lagipun umur tahun ni dah nak masuk siri 3.....


semalam cikdah dapat anak sedara baru..lelaki..23 orang dah semuanya anak sedara cikdah
wah ramai jugak kan...cikdah kan maksu
 jadi ni cucu ayah cikdah yang ke 25..
baby boy yang lahir ni merupakan anak ke sepuluh kakak cikdah yang dok kat besut
wah ramai sungguh...kagum dengan kakak 
susah nak jumpa zaman sekarang orang anak ramai

teringat pulak citer cerekarama kalut yang zul yahya berlakon tu
yang anak dia ramai..balik kampung penuh van

gitula jugak keadaan kakak cikdah.....anak ramai
suka pulak tengok keadaan anak2 sedara ni
masing2 memang berdikari walaupun masih kecik
bergaduh pun cepat jer berbaiknyer
tapi rasenya cik dah tak mampu jadi cam kakak kut
dengan zaman sekarang yang serba mencabar ni

tapi cik dah tetap berbangga dengan wanita2 yang berjaya mempunyai anak ramai
anak kan dah ditetapkan rezeki masing2..
yang belum berjaya punyai anak tu jangan bersedih
insyaallah rezeki korang untuk punyai zuriat tetap ada..cepat dengan lambat jer
bersabar,tawakal,usaha


888888888888888888888888888888888



ganjaran seorang isteri di sisi Allah swt

sepanjang isteri mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya
lahir sahaja bayi,seluruh dosanya habis
inilah nikmat yang Allah swt beri kepada wanita
seandainya wanita itu mati semasa bersalin itu dianggap mati syahid
Allah swt izinkan terus masuk syurga

sumber :http://panduanpercuma.info/agama/583/ganjaran-seorang-isteri-di-sisi-allah/

888888888888888888888888888888








9 kabo mende gok:

mama_saly berkata... BALAS

cik dah..masa muda2 gini nk tambah anak..>,< hik
ramainya ank adre cikdah.. bestnya..mesti riuh rendah.saly cuma 13 org..sebelah hubby 6 org jew..

diana berkata... BALAS

orang kat kampung saya dulu anak dia 18 orang.

pena rozie berkata... BALAS

Adikberadikmak ade 13 org

LYAfrina berkata... BALAS

ank sedara lya pon ramai cik dah..
lya pon klo sihat nk gk beranak ramai..aset kt di akhirat kan.. tp itulah.. masalah kesihatan lya.. tp tuhan lbh mgetahu sgalanya..

cik dah faridah berkata... BALAS

@mama_saly
heheh berdebar plk bila nak tmbh anak ni..insyaallah satu masa nnt

cik dah faridah berkata... BALAS

@diana
org2 dulu mmg anak ramai..zaman skg jer org kurang beranak heheheh

cik dah faridah berkata... BALAS

@pena rozie
ramaila mak sedara pak sedara yek....

cik dah faridah berkata... BALAS

@LYAfrina
xpe lya semua tu kan dah ditentukan...insyaallah rezeki lya n family ttp ada

harnida berkata... BALAS

hehehe...alhamdulilah kerana allah bg rezeki d kurniakan zuriet...topik anak ramai ye...mmg kagum kalu tgk org ada anak ramai pd zaman skg ni...