Selasa, September 25, 2012

ikan celup tepung......ICT cik dah.....

assalamualaikum wrt wbt & selamat pagi semua.........

amacam arini?ok semua.......semalam hujan & angin kuat cam ribut tau kat sini...kecut perut mak dibuatnyer...almaklumla umah dikelilingi pokok kelapa..meliuk lintuk jer.....pagi ni tengok pelepah nyor penuh tepi rumah.......ginila kalu dah penghujung tahun..musim boh aka musim hujan aka musim banjir kembali.......siap sedia baju hujan la lepas ni..g keje kan naik motor.................


ok..ok....dulu2 kan kalu jalan2 area pantai..tak kisah ar pantai teluk ketapang ke pantai tok jembal ker..mana2 pantai berdekatan la mesti nak cari ikan celup tepung...........tapi sekarang dah jarang g pantai kan..pahtu uiii ikan kalu sekor sekarang dah cecah rm5..sotong lagila rm10 sekor....takkan nak beli serba sekor kan...keluarga dah bertambah..jadi sekarang tak payah tunggu nak pegi pantai bila2 terasa nak makan boleh buat sendiri.......makan puas2........cuaca pun tak menentu sekarang..berani ke nak ke pantai?kecut perut tengok ombak kuat...........

memangla best makan kat tepi pantai..tapi...tapi...mana ada masa sangat sekarang........seb baik en sani memahami...bila dia terasa nak makan ICT terus dia cari ikan segar kat area pantai........dulu tak berani nak wat celup2 tepung ni takut tak rangup kan..tapi bila dah asikla request nak makan ICT harusla belajar....hehehe malu muka senang jer padahal.....



inila dia ikan celup tepung cik dah yang simple.....rangup.... sekali hadap jer laki bini...anak dapat sekor sorang jer..hahahahah....bolehla kan..kali ni pakai ikan kecik2 jer..ikan selayang...kadang2 jer ikan kembung....



okla cau cin cau dulu...mau buat keje......arini mood awal nak apdate..kalu biasa bercinta tengok blog...otak blur tak tahu nak apdate





5 kabo mende gok:

rieda_ffya berkata... BALAS

cik dah...sodap tu...hantar kt opis ni skkit...yup, kalo beli ikan wat sendiri baru berbaloi baloi kan...kat sane semua da mahal..time wang masyuukk bole la,,sesekali je la..

Hilmirda Daud berkata... BALAS

nampak sedap... Amy tak gheti buat ICT ni, nak kena belajar lah lepas ni

cheqna berkata... BALAS

ikan layang sedap tu......

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... BALAS

nasib anak kecik lagi..nanti mak pak dengan anak berebut tak cukup ikan..berhantu jugak ICT nie..kalau makan memang tak sedar apa dah...hihi..yaya la tu..

Eliss Mie berkata... BALAS

eliss paling suka sotong celup tepung :p dok rajin wak sendiri takut dok rangup :p cer ajor gok :p mak biasa buat tapi dok pernah tengok.hahahahaha