Khamis, Februari 23, 2012

Tiada Yang Lama;Tiada Yang Baru

Assalamualaikum wrt wbt.........

semalam tak sempat nak layan blog & FB.......
Fb tu harusla Frontierville.........aduh gigih tau sekarang main game.....dah level 100
giler sungguh rase dok layan game.....seb baik keje takde yang tertangguh

Semalam & arini Managing Director ada kat sini datang dari Jepun
setahun wajib 3 kali jenguk kampeni........and mende yang tak disangka MD bawak kiriman dari sana
Ex MD 15 tahun lepas kirim duit suh tukar ke Yen jepun
duit yang dibawak tu tak dipakai doh buat masa sekarang.....duit lama
ala bayangkan 15 tahun dulu pakai $ lagi.....kiter sekarang dah RM

dan yang jadi mangsa nyer cik dah la kena kira balik kesemua duit 2 tu.......
giler kentang duit lama berbau kulat dah....tapi still ok lagi sebab letak dalam plastik kedap udara
cemana la Ex MD tu boleh bawak balik duit Malaysia ke sana
bukan leh pakai pun.......agaknyer baru teringat kut.....


nak tahu tak berapa jumlah yang dibawa balik ke Jepun

jeng....jeng......jeng........

$1000 : 7 keping :RM 7,000.00
$500 :1 keping RM 500.00
$100 : 84 keping :RM 8,400.00
$50 : 532 keping :RM26,600.00
total :$ 42,500.00




bukti duit lama yang cik dah kena kira $100........$ 50 tak snap pun.....
banyak sangat.....532 keping

kesemua $ 42,500.00 tu tak boleh tukar kat money changer......kena terjah Bank Negara
sebelum terjah Bank Negara cik dah ditugaskan merekod nombor siri kesemua duit2 tu........
sepetang saje dok melayan $ tu.......tak buat keje lain dah
pening kepala dok menahan bau $ tu 


duit kertas dulu besar2 kan.......duit sekarang kecik molek............


##dulu takut giler nak pegang duit banyak2
teringat pulak lepas SPM nak masuk Poli dapat duit pinjaman Yayasan Trg RM1000
berdebar giler kena pegang sendiri...ayah tak mboh pegang......
dup dap dup dap dari Kole Terengganu balik ke Kemaman bersama RM 1000





2 kabo mende gok:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata... BALAS

oloh, manyoknyer..
OKB la tew!

eh, lama dh x lyn game kt fb,
dulu kemaruk giler farmville.. =)

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata... BALAS

lama tak tengok duit lama nie...