Isnin, Februari 20, 2012

Kerana Kealpaan diri ;nyaris2 nak eksiden

Assalamualaikum wrt wbt..........

Salam isnin......ada yang masih monday blues ker.........
cik dah arini kelam kabut sikit sebab letrik takde dari kul 3 pagi lagi...bergelap gulita..seb baik lilin ada
agak2 seluruh kampung takde letrik sebab tak dengar langsung azan subuh pagi tadi......
bila takde letrik sure la air takde sebab umah kami pakai air telaga bermotor....
penyelesaiannyer....pegi mandi umah mertua.......masuk opis pun lambat la....hik..hik...

berbalik kepada mende yang nak dicerita.......macam tajuk tu..
semalam masa nak masuk keje cik dah nyaris2 nak eksiden 
tak tahu silap siapa.....cik dah kah atau en kereta tu....
cik dah ni kan merempit jer.....kami arah bertentangan....jalan masa tu memang clear sungguh2 la
cik dah perasan kereta tu tengah turunkan perempuan tepi jalan belah kanan cik dah
tiba2 kereta tu turn right potong jalan cik dah depan 
kereta tu nak masuk Pejabat Percetakan Yayasan
cik dah pulak tengah speed ngejar masa nak punch kad sblm kul 8
memang kecut perut,wase nak luruh jantung semua ada la masa tu
brek memang rapat giler la
Alhamdulillah Allah swt selamatkan cik dah dari jadi mangsa 



cik dah notice ada mende yang cik dah terlupa buat dari mula2 turun rumah
lupa baca bismillah,alfatihah,ayat kursi n surah2 kebiasaan cik dah baca lam perjalanan
memang tak baca gape2 pun
yang cik dah tahu nak cepat sampai jerk
tula kerana kealpaan diri sendiri hampir2 menjadi mangsa 




8 kabo mende gok:

cheqna berkata... BALAS

sib baik gok...
cheqna kalu g umah gong badak memang beringat sokmo..jalan situ kan sibuk..pahtu simpang2 mana ada trafik light

e.l.i.s.s.m.i.e berkata... BALAS

seb baik tak apa2. penting kan baca doa sebelum turun, semoga dipermudahkan perjalanan dan keselamatan gitu. eliss kalau tak baca pun rasa x lengkap.

cik dah faridah berkata... BALAS

@cheqna
tula lg2 kat simpang patah utusan tu..situ byk berlaku eksiden...sy kena sebelah utusan tu

cik dah faridah berkata... BALAS

@e.l.i.s.s.m.i.e

mmg wajib baca la..utk keselamatan diri..tak kira naik kete @ motor

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata... BALAS

sebaik tak de apa2..pasni take care ok...

Liza Razak berkata... BALAS

Alhamdulillah..nasib baik x jadi apa2.. :)

MamaYatie berkata... BALAS

alhamdulillah dok jadi nape2 cik dah wei...
saya penoh kena gop gitu..2 hari berturut pulak tu..

cik dah faridah berkata... BALAS

@MamaYatie

alhamdulillah sgt2..hari sblm tu idah tertinggal purse dlm laci opis..hari ke2 nak eksiden..