Ahad, Oktober 23, 2011

Mood Mengukus datang lagi...yeay...yeay....

Assalamualaikum wrt...wbt...........

ape kabo rerakan sekalian.......selamat beristirehat la kepada yang bercuti ari ini
kami kat pantai timur ni cam biasala ahad hari bekerja....

dah lama rasenyer takde entry berkaitan makan2 ni seb baik 
mood mengukus cik dah datang kembali....bermusim agaknyer yek...
minggu lepas 2 kali wat projek mengukus....kemaruk la tu...

1~apam polka dot yang akhirnyer bertukar menjadi apam coreng coreng
projek hari selasa

inila rupa apam cikdah...dot dot pun tak wape menjadi dah....
hahah..sebab ape boleh bertukar tu??
tukang makan nyer jenis tak penyabar so tukang membuatnyer naik rimas dibuatnyer
ape lagi buat coreng2 lagi cepat siap kan...

bila belah 2 nampak cantik pulak.......


2~kek coklat kukus
projek hari khamis


aritu kan cheqna ada bagi resepi kat blog dia
balik rumah belek2 buku resepi yang cik dah salin tu
rupenyer dah ada resepi serupa cheqna bagi kepunyaan kak ain paka tu
tapi cik dah buat biasa2 jerk...
kukus pakai paper cup
senang sikit anak2 nak makan..amik jer sorang satu
round pertama tinggal ni jer dari 16 pcs..
masak jer terus di ngap oleh kami bertiga....
ada yang suka makan memang seronok membuatnyer


round kedua....terlebih isi sikit...itu pasal nampak kembung semacam jerk


~lepas ni nak wat kek oren kukus la pulak....
~nampak gayanyer bulan depan cik dah kena beli alat pengukus baru sebab ktorang nak pindah....









12 kabo mende gok:

Rizziela berkata... BALAS

yg penting rasanya sedap

teratai berkata... BALAS

meriahnya kalernya, suka:)

harnida berkata... BALAS

sodapnyer....kalu badihah mesti suke jgk nie...senang kuih kukus nie xla berjaga2 takut hagus kan...

MamaRaisya a.k.a Lisa berkata... BALAS

comel gak k.idah buat coreng2 g2...

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata... BALAS

sedapnya...rajin betul cik dah nie..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata... BALAS

alahai, gahinnyer cik dah ni..
tp makan hujan2 gini sdp gop tu.. heheheh

cik dah faridah berkata... BALAS

@Rizziela
harap2 gitula......

cik dah faridah berkata... BALAS

@teratai
hehhehe...itu jer kaler yg ada..

cik dah faridah berkata... BALAS

@harnida
next time cik dah buat untuk badihah....

cik dah faridah berkata... BALAS

@MamaRaisya a.k.a Lisa
bukan ape liesa..cepat sikit kejenyer kalau wat gini

cik dah faridah berkata... BALAS

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
nnt buatla mesti farisya suka

cik dah faridah berkata... BALAS

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥
ini rajin yang bermusim..hik...hik....