Selasa, Julai 12, 2011

Menghitung hari

menghitung hari detik demi detik
masa kunanti apa kan ada
jalan cerita kisah yang panjang
menghitung hari

bukan menghitung hari nak kawen
(oloh anok 2 doh pong)
bukan jugak menghitung hari kire preknen ke tak 
(sepupu en sani)
bukan jugak menghitung hari bila nak bersalin
(rina @ jaijina& kak asha )
bukan jugak menghitung hari berpantang (sape erk tengah pantang sekarang)

dah tu kalau semua bukan ape yang cik dah dok menghitung nyer????
menghitung hari nak berpuasa la
kalu ikut kire2 19 hari lagi nak menyambut bulan Ramadhan al Mubarak
dah bersedia ke korang dari segi mental & fizikal
pose ganti tu dah habis ke belum hah???
harap2 pose tahun ni lebih baik dari pose tahun2 yg sudah kan


alahai....cik dah dok runsing ni
jenuhla nak mikir almaklumla tinggal ngan mertua
mesti kena juadah yang berat2
dorang mesti nak kena ada nasi jugak tau
kalau cik dah ngan en sani jer tak kisah masak yang simple2 pun boleh
APE MAU MASAKKKKKKKKKKKK ni ....30 hari tu
lagi satu time sahur kena bangun awal la cik dah
kul 4 tu kena stanby doh celik mata
dokleh la liat2 bangun sahur
prepare ape yang patut
sebabnyer mertua  selalu ke masjid solat subuh


korang bersahur tak?
ada orang tahan yek berpuasa tanpa bersahur
cik dah ni walaupun pose ganti mesti bangun jugak sahur walaupun makan nasi telur mata kerbau jer







14 kabo mende gok:

sue a.k.a umi akif berkata... BALAS

same la cikdah...sue kalo pose wajib sahur dgn nasi....dok kisoh dh lauk ape yg penting NASI......sue pon kna bgun awal gak huhuhu mak xsehat dh nk wat semua tu ;)....smoga kita dpt byk pahala .....

cheqna berkata... BALAS

cheqna ngan ma dok kisah
hehehehe

Siti berkata... BALAS

idah, mertua cerewet dok bab makan? tanye je dia nok makan ape. senang kita nok prepare.

cik dah berkata... BALAS

@sue a.k.a umi akifnasi nasi wajib..wajib...insyaallah smga dipermudahkan segala urusan kan...

cik dah berkata... BALAS

@cheqna
besh ar cheqna...makan je ape yg ada ork

cik dah berkata... BALAS

@Siti
dok cerewet mana..makan jer ape idah masak..tp 30 hari tu..buka lagi sahur lagi..jenuh la nak mikir...kalu jenis pro masak dakpe jgk..kah..kah

zaidah berkata... BALAS

samalah kita cik dah....kekadang kering idea nak masak ape..mcm nak buat jaduallah untuk sebulan nak memasak senang...

Zue AnnaLeeya berkata... BALAS

haishhh... ingat duk hitung hari mende tadi..
mana tau nok dpt beby plok ker.. hehehe...

kakzue pon pose nih...
sokmolah ganti last minute.. huhu...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata... BALAS

kena buat menu siap2 la. eliss senang, makan utk diri sendiri ajer waktu sahur sebab hubby x sahur, kalo dia sahur dia muntah.

berbuka pulak, masak jer simple2, kuih beli jer.

MamaRaisya a.k.a Lisa berkata... BALAS

wah menghitung nk pose...huhuhu..lisa pose sorg2 la tahun ni..sahur xtau la bangun ke tak..biasa sbb hubby wajib kena sahur so mmg bangun la masak utk sahur,..huhuhu...feeling nk pose xde la k.dah..sedih ada ar sbb dh nk masuk bln pose..pose pn ada 3hari ag xganti..hehehehe...mintak2 dang ar nk ganti...hehehe...

cik dah berkata... BALAS

@zaidahok jugak kan wat jadual..pastu cop terus brg basah kat kedai..suh simpan siap2 ikut menu kiter..kah..kah

cik dah berkata... BALAS

@Zue AnnaLeeyahitung baby lambat lg la kak zue...

derah2 ket kak zue..kang dok dang hbis plk

cik dah berkata... BALAS

@e.l.i.s.s.m.i.eoo kalu gitu senang ar..x yah masak beria sgt...mkn sorg jer kan..

cik dah berkata... BALAS

@MamaRaisya a.k.a Lisaoo x settle lg ker..jgn dok nangguh..pose jgn x pose yep...