Khamis, Julai 07, 2011

alahai boss........

2 minggu lagi big bos (DMD) nak balik da ke negara asal dia
2 tahun stgh berkhidmat kat sini
hooray.....yippi yabedabeduu...seme suka hati
tapi yang menjadi masalahnyer  boss baru datang ni
huhuhuhuh...dia tak faham sangat english
skrg under training lagi belajar mana yang patut ngan DMD 
kire acara penyerahan tugas la
bila bercakap ngan dia asikla ketawa
hepi bebenor ntah faham ke tidakla tu
ngan boss baru ni takyah  cakap banyak sebab dia tak faham sangat kiter cakap english
masing2 susah hati  kalau nak bertanya pape kat dia
kalau nak tanya tu takyah panjang2 bagi point jer senang
kalau dia nak  pape kan terus jer datang kat meja kitaorang 
berjurus sungguh org teganu kata


like AYAM ngan ITIK jer wase
kih..kih..kih
nampak gayanyer kena belajar bahasa Jepun ni..






10 kabo mende gok:

LYAfrina berkata... BALAS

hehhe..org jepun mmg sgt2 maju.. tp dia org ttp agungkan bahasa ibunda dia,,walaupun x terror english..tp blh j pegi jauh kan

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata... BALAS

ok ar tuh..kang dpt yg paham mcm2 bahasa lagi paroh

kang yes no ye no ajela hehehe

marinahunny berkata... BALAS

bljr la dgn en hazlan tu..dia kalu ckp jepun lembut jee..hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata... BALAS

mesti lepas ni cik dah pandai ckp jepun...

irma berkata... BALAS

cik dah keje kat mana?trg kat mana?ima dlu keje kat kmn boss org korea...kalo set2 jepon dia mari..haa sudoh sbb org korea&jepun ramai x pandai english dia lebih agung2 kn bahasa ibunda dorang lg...

cik dah berkata... BALAS

@LYAfrinabetul tu...pttnyer kiter pun kena wat gitu jgk kan

cik dah berkata... BALAS

@rose --{@ ibuRafiq @}--hehehhe...dolu2 ada yg reti ckp melayu..jgn la salah ngumpat ngata dia..sah2 dia tahu...tp yg skg..boleh jer nak kata pe..

cik dah berkata... BALAS

@marinahunnyyg tu pun bos jgk kak na...hehe..

cik dah berkata... BALAS

@cik Jue Aka Ibu Farisyahbaik bljr english dulu dr bljr bhs jepun...senang dikemudian hari....

cik dah berkata... BALAS

@irma..kat kawasan perindustrian gong badak..sini ada 2 jer kilang org jepun..

molek ar sgt ar..ye kata ke kiter..kiter ngumpat ye balik ...