Selasa, Oktober 12, 2010

Keperluan dan Kehendak

wei nape mood berblogging takdok ar
bosan tulla..
2 3 ari dah takde entry baru..kui..kui..
setiap orang pasti ada keperluan dan kehendak kan...
cik dah pun sama cuma lum kesampaian lagi..
kalau keperluan tu seme adala..alhamdulillah
yang jadi masalah kehendak yang melampau2
kalu ikut kan hati cik dah ni nak beli mesin jahit la
kes frust ngan tukang jahit yang terlalu eksen..
basic menjahit tu alhamdulillah reti doh berkat ajaran arwah ma masa form 2
cuma nak kena belajar lagi selok belok jahitan baju
pernah sekali cik dah try wat baju kurung
sekali camane ntah tersalah gunting lubang leher
tak konfiden tapi gunting jugak last2 ropong 2 lubang
pas kesudah cik dah tak menjahit..kui..kui...

kehendak cik dah yang kedua nak beli oven la
murah ajer tak sampai rm 100 pun ada
bila nak beli ada jer mende lain yang lebih penting
seronok tengok kawan2 masa pose aritu wat sekut raya
jeles aii tau..
nak kena beli jugak nnt nih...hihihi

korang punyer wish list mesti banyak dari cik dah kan..
cik dah ikut kemampuan..yang termampu jer beli
yang tak mampu tu kelih2 cuci mata jer la...

3 kabo mende gok:

LYaFRINA berkata... BALAS

idah..
sama mcm lya, dr dulu kehendak lya DSLR.. konon2 nk jadi PHOTO G..
tp kehendak dlm perubatan leih penting... kna korbankan semua kehendak tu utk keperluan dlm perubatan.. cz ada insan y memerlukan kita

idah @mama izzya berkata... BALAS

ye betul dahulukan yg penting dari yang penting..

cheqna berkata... BALAS

idah...
cheqna pun ada kehendak tersendiri
insyaallah akan diusahakan
tapi kena tengok berkepentingan atau tidak r..
kalu pitih banyok duk saje..memang beli doh...