Jumaat, Julai 16, 2010

ghaw..ghaw..bau dier..

Musim buah kembali lagi..kat teganu ni durian dah luruh...
rambutan pun dah hampir masak...
tapi yang sedihnyer lum dapat lagi makan durian yang fresh..
kami takde kebun durian..nak beli mahal lagi skang..
rm 10 sebijik..kecik jer..pahtu Johor mali la...
Last day kakak cik dah yang dok kat besut tepon suh balik 
besut tu kampung kelahiran ayah and arwah ma..
so sekarang kakak yg no 3 dok situ...
katanyer durian doh luruh..
ayaya eksaited la pulok nak balik makan...tapi bukan arini la
20hb ni teganu cuti sempena besday sultan..insyaallah bolehla balik makan durian..
korang pandai ke kopekkan durian tu?
cik dah bolehla klau kulit dah merekah..kah..kah..
tapi klau kulit yang ijo lagi tu..mintak maap la yek..
memang kebulur la jawapnyer sape yang nunggu..kui..kui...
isi durian yang camaner korang suka?
cik dah suka kaler kuning susu tu..isi dia lembik
my asben suka kaler kuning terang..isi daging ayam katenyer..

kat umah sekarang ni ada rambutan jer..baru kuning sikit2
belum pun merah kami2 ni yang tak wape penyabar ni makan jer walaupun tak wape masak lagi..
dalam banyak banyak buah cik suka buah manggis..
umah ayah kat neram 1 banyak tanam buah setor (manggis) kat depan umah..
tapi sekarang tak masak lagi rasenyer...
harap-harap raya nanti bolehla makan...

 gambar durian wat pengubat...
sumber: google image
sebab lum dapat makan lagi buah fresh...



2 kabo mende gok:

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata... BALAS

idah, kalu dah masak buah mete(manggis)kat rumah tu jangan lupa kat orang kampung ni (akak le) hihi...

idah @mama izzya berkata... BALAS

cik yah
hehhhe..nak jgk yekk..
dak masak lagi la..
agak2 time raya nnt baru masak
ok gak,org mkn kuih raya kiter makang woh mete..

eh woh mete ker woh setor erk..