Khamis, Mei 20, 2010

Kelantan beri cuti bersalin 90 hari tahun depan

perhatian..perhatian.. Kelantan telah mengumumkan akan melaksanakan cuti bersalin 90 ari bermula tahun depan.. Kelantan merupakan negeri ke 3 melaksanakan inisiatif ini selepas Selangor dan Kedah...syabas bete...tujuan permberian ini adalah memberikan masa yang panjang untuk penyusuan anak selain penjagaan yg sempurna kepada bayi mereka..tp kan besh lagi kat negara luar..dorang diberikan maternity leave selama 3 bulan hgga setahun...dan tempoh itu dapat memberi banyak masa serta ruang mencukupi dalam memberi tumpuan kepada kesihatan diri dan keluarga.. negeri2 lain tak tahula start bila plk... pada pendapat cik dah la kan..klau cuti lelama sgt..sah2 malas nak masuk kje nnt..alasan sayang nak tinggal anak..pahtu sohih la lupa pasal kje kat opis tu..mcm fresh worker la jwbnyer nnt..belajar balik.. sebenarnya cik dah ada pengalaman sendiri masa maternity leave sthn yg lepas.. bersalinkan fatihah..huhuhu..mmg sadis la jgk masa tu..nak cuti lelama mmg x dapat ler..bekerja ngan org..x leh la susahkan org yg gantikan sementara tu...ermm malasla nk ungkit kisah tu..wat sedih jer..sampai skg igt lg...so skg dah set kat mind kalu preknen yg ke 3 nak berhenti jela..x mau susahkan sape2 lg..lagipun klau bertambah anak maka mmg mak mertua tak daya la nak menjaganyer...2 org pun cam mak rimau dah tok dorg nih...hehhhe...

3 kabo mende gok:

Ummi Aisyah berkata... BALAS

wah..3 bulan cuti..best turr.
p/s:jangan smpai lupe jalan nak g opis udah ler heheh

saveme_zero berkata... BALAS

bila pulak KL erk. syok woo..yg penting gaji jalan..hahaha

idah @mama izzya berkata... BALAS

~ummi aisyah
sohih lupa jln nnt...hahhaha

~saveme_zero
yes btul dok umah,gaji jln..manyak syok...