Rabu, Mei 19, 2010

buah congkak

pernah tgk x buah ini?ia dikenali sebagai buah congkak..kenapa congkak yek..mgkin boleh gantikan guli congkak kut..nama lain cik dah x tahu yek...lagi satu pernah dengar or tengok kerepek malinja tak?hah buah congkak nila org buat kerepek tu...aritu my fil tebang pokok congkak ni sbb ada orang nak beli buahnyer..1oo biji 50 sen..so hasil kutipan adalah dlm 8 ribu lebih...jenuh ktorg nak mengira..ntah betul ke tidak cik dah kire aritu..dah la abg long wat bising 2 3 kali kire semula..last2 cik dah surrender,nasib baik mil ngan fil sanggup lagi mengira sampai sudah...erm cane rupe kerepek tu erk..cik dah tahu nama jer rupa tu hampas tak tahu...hehhheh

2 kabo mende gok:

ibu_Arifa berkata... BALAS

saya 1st time dengar dan tengok buah congkak ni..nnt letak gambar close up sikit kalo ada..nk tgk jgk mcm mana rupa dan saiz nyer..hihihi

idah @mama izzya berkata... BALAS

ok nnt sya usahakan..klau ikutkn kecik jer buahnyer..